Nyheter

Sparbanken Skåne delar ut 22 miljoner till skånska föreningar

Sparbanken Skånes tre ägarstiftelser delar tillsammans med banken ut 22 miljoner kronor till projekt och föreningar i Skåne. Inte mindre än 270 lokala projekt får stöd i denna årets sista utdelningsomgång. Till det samarbetar banken löpande med drygt 300 föreningar på sponsringsområdet.

Sparbanksidén är nästan 200 år gammal, men mer aktuell än någonsin. I dagarna offentliggör Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen 1826 tillsammans med Sparbanken Skåne projektbidrag och stöd till föreningar och verksamheter runt om i Skåne på totalt 22 miljoner kronor.

– Som ägare till Sparbanken Skåne vill vi bidra till att det lokala samhället utvecklas. Det är fantastiskt att se hur vi tillsammans omvandlar bankens vinst till ren nytta, inte minst inom barn- och ungdomsverksamheter här i Skåne, säger Magnus Månsson (bilden), VD på Sparbanksstiftelsen Finn.

Bland projekten som får stöd från Sparbanksstiftelsen Finn märks handbollsturneringen Lundaspelen, som får 250 000 kr. Från Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta går bland annat 45 000 kr till Spjutstorps IF för inköp av nya fotbollsmål, medan Staffanstorps Judoklubb får 50 000 kr till nya träningsmattor.

– Ett av uppdragen för oss ägarstiftelser är att återinvestera utdelning från banken. Vi prioriterar breda satsningar som kommer många till del och som har betydelse för utvecklingen inom våra respektive områden. Vi är stolta och glada över att kunna presentera höstens beviljade projektbidrag, säger Nomie Gustafsson, VD på Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.

Hela listan på föreningar som får ta emot pengar finns här.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close