Nyheter

FC Rosengårds herrar flyttar till Malmö IP

FC Rosengård satsar fullt ut på Malmö IP som hemmaplan när herrlaget nästa år ska spela i division 1.

Flytten handlar dock inte om att Rosengårds IP inte blir godkänd som division 1-arena.

_ Det hade den kunnat bli med små justeringar som en spelartunnel.

_ Sedan hade den uppfyllt kraven, som inte är så hårda i division 1. Men vi väljer själva att flytta eftersom tränings- och omklädningsutrymmena inte håller måttet på Rosengård, säger FC Rosengårdsherrarnas sportchef Amir Poursamad.

Han berättar att klubben haft åtskilliga möten med Fritid Malmö och påpekat missförhållandena. Inte mycket har hänt.

_ Värst är att omklädningsrummen är mögelangripna.

_ Ifjor när flyktingvågen kom användes dessutom utrymmena för att möta de akuta behoven. De är rejält slitna efter det. Samma sak gäller gräsplanerna som används alldeles för mycket. Ett tag tränade 16 lag på Rosengårds IP.

Därför tog FC Rosengård beslutet att flytta A-lagets matcher och träningar till Malmö IP där föreningens mycket framgångsrika damlag redan har sin verksamhet.

_ VI gör det inom ramen för de timmar vi redan blivit tilldelade på Malmö IP så därför kan vi sjäva ta beslutet. Efter massvis med pusslande har vi fått fram ett schema för träningarna. Ofta blir det halvplansträning samtidigt med ett flicklag. Men att ha det trångt är inget nytt för oss. Hela årets försäsong tränade vi på halvplan, på Mellanheden. Undrar hur många division 1-lag som gör det?

_ När matchsäsongen startar får vi helt enkelt se till att damernas och herrarnas hemmamatcher läggs på olika veckor.

Amir Poursamad beklagar beslutet, men framhåller att det blivit nödvändigt.

_ Personligen hade jag velat haft allt på Rosengård för att stärka förankringen. Det är därför viktigt att betona att det bara är seniorlaget som flyttar.

_ På sikt hoppas vi ju att det ska bli allvar av planerna på att bygga en ordentlig arena på Rosengård. Ytorna finns. Vi kan dock inte vänta på att något ska hända. För 2017 var det här ett nödvändigt steg att ta och jag tror faktiskt att det innebär att vi kan få fler åskådare på division 1-matcherna, säger FC Rosengårds sportchef.

Ole Törner

160828 …ver 2000 personer i publiken pŒ Malmš IP sŒg fotbollsmatchen i finalen av Svenska cupen mellan RosengŒrd och Linkšping den 28 augusti 2016 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166
FC Rosengård flyttar herrlagets matcher och träningar till Malmö IP. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close