Malmö FF

Årskorten kan ta slut för MFF

MFF säljer årskort som aldrig förr. Det är till och med så att de ansvariga i klubben har börjat planera för en situation där korten tar slut.

_ Vi säljer som bara tusan, säger MFF:s VD Niclas Carlnén.

Till 2016 års säsong såldes 11 905 årskort.

Försäljningen till 2017 ligger nu betydligt högre än motsvarande tidpunkt förra året. De 3 000 ståplatserna som ger förtur till biljettköp i Europamatcherna är till exempel redan slut.

Till 2015 såldes de slut i februari, till 2016 i januari och till 2017 redan i slutet av november.

_ Vi har en mycket positiv trend och även om det är en lång bit kvar och det kanske inte händer redan i år är det inte uteslutet att vi hamnar i en situation där vi inte kan få fram fler årskort att sälja, säger Niclas Carlnén.

Var ligger taket?

_ Jag tror att det max går att sälja 14 500, inklusive företagens platser.

_ Att det inte blir fler än så beror på bortfallet vid Europamatcherna, inte minst i Champions League. För att komma fram till siffran 14 500 räknar jag bakifrån på vilka platser som inte kan bli tillgängliga som årskort. Först är det de 10 procenten till bortalagets åskådare, sedan handlar det bland annat om biljetterna UEFA kräver att få disponera till deras gäster samt de utökade utrymmena som de stora tv-produktionerna och övrig media tar upp.

Om årskortsförsäljningen når max, är det då ett argument för att bygga ut Swedbank stadion?

_ Vi har inte tittat på eller planerat för en utbyggnad. För att vi ska göra det tycker jag att vi först ska ha ett publiksnitt på över 20 000.

I år hade MFF ett snitt på 17 841. Även det var rekord på Swedbank stadion.

Att det går att nå över 20 000 visade guld-säsongen 2004 när MFF hade ett snitt på 20 061 på gamla Malmö stadion.

På medlemsmötet nyligen betonade Niclas Carlnén att en målsättning för 2017 var att även öka besöksantalet på andra evenemang än MFF:s hemmamatcher på Swedbank stadion.

I år arrangerades herr A-landskampen mot Slovenien, U21-EM-kvalet mot Spanien och ett Påvebesök.

_ Vi vill ha hit landskamper, både dam-, herr- och U21.

_ Påven bör ju ha varit en engångsgrej, men vi visade att vi klarade av ett stort scenbygge och därför även kan ha konserter och annat här.

_ I och med att vi byggde på ståplatsläkaren blir transporter och annat lättare att hantera.

Ole Törner

161123 Malmš FFs VD Niclas CarlnŽn pratar med media efter att Magnus Pehrsson presenterats som ny trŠnare fšr Malmš FF under en presskonferens den 23 november 2016 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91525
MFF:s VD Niclas Carlnén tro att maxantalet årskort som kan säljas ligger på 14 500. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close