Nyheter

Lyckat återbesök på Backarna

I en period såg det ut som om Pantern kände sig totalt vilsna i sin gamla hemmahall i Kirseberg. Sedan tog man över matchen mot AIK och vann med 3-2 i Hockeyallsvenskan.

_ Vi jobbade på med vårt grundspel trots att det inte såg bra ut i den första perioden, då vi även fick många chanser i powerplay utan att lyckas skapa något. Det var starkt gjort att lyfta oss och tittar man på hela matchen var vi det bättre laget och vann förtjänt, sammanfattade Panterntränaren Håkan Åhlund.

Just att IK Pantern tuggar på även när det inte stämmer tycker han är ett styrkebesked.

_ Det visar att vi börjar bli trygga och stabila. Vi hade lite motflyt ett tag i ett par förlängningar, men har trots allt tagit poäng i sex matcher i rad nu. Och vi har spelat ungefär halva serien.

Du vill inte prata om eller titta på tabellen. I vilken omgång gör du det?

_ Omgång 52.

_ Det finns visserligen lag som börjar bli 10-15 poäng efter oss och får svårt att komma ikapp. Men vi tittar inte på det utan på vårt spel och försöka sätta det i varje match. Då kommer poängen.

Hur var det att komma tillbaka till Kirsebergs ishall?

_ I den första perioden såg vi ju inte precis ut att trivas. Annars var det kul. Men det är ovant för oss också. Isytan är mindre här.

684 åskådare kom till Kirseberg i lagets enda hemmamatch i den hallen under hela säsongen. Så många fler går det inte att ta in om alla ska se ordentligt.

Som Skånesport tidigare berättat berodde flytten på att Malmö Isstadion är upptagen av EM i handboll. Malmö Arena var heller aldrig aktuell eftersom den är uppbokad av evenemang. När AIK därför ville spela matchen på det här datumet meddelade IK Pantern att det måste bli Kirsebergs ishall. Det gick AIK med på.

I den första perioden drog Pantern på sig fem utvisningar mot AIK:s noll. Lägena och chanserna uteblev dock nästan helt. Istället var det AIK som kunde trycka dit 1-0 i boxplay sedan Pantern bjudit bort ett två mot ett-läge. Riktigt uselt.

I de två avslutande perioderna blev det mycket bättre. Redwhawkslånet Marcus Sylvegård kvitterade och Oscar Nord fullbordade vändningen med 2-1 15 sekunder före den andra periodpausen. I den tredje perioden avgjorde sedan Jakob Karlsson assisterad av Erik Nyström och Robin Dahse. Pucken passades kvickt och precist och det var ett av säsongens allra vackraste mål.

AIK plockade ut målvakten redan vid 55,35 när Mattias Persson drog på sig en utvisning och fick till ett rejält tryck. Ett mål kom också. Flera gånger var det dock minst lika nära att Pantern fått in en puck i den tomma kassen.

Ole Törner

161204 Panterns Robin Dahse och Oscar Nord jublar efter 2-1 mŒlet under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och AIK den 4 december 2016 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91530
Panterns Robin Dahse och Oscar Nord jublar efter att Nord gjort 2-1 mot AIK. Foto: Bldbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close