Nyheter

Prespa Birlik värvar från FC Rosengård

Prespa Birlik har gjort klart med målvakten Peter Nilsson från FC Rosengård.

_ Vi behövde en målvakt till och Peter passar oss perfekt. Nu är vi helt klara med målvaktssidan till nästa säsong. Men vi går vidare med att komplettera med försvarare, mittfältare och anfallare, säger Prespa Birliks ena sportchef Meysam javan.

För ett par dagar sedan blev det klart att han ska dela sportchefsjobbet med Jerry Nilsson, som i många år byggde upp FC Höllvikens elitlag; en resa som förde laget till division 1. När BK Höllviken-styrelsen nyligen bestämde sig för att avsluta elitsatsningen och nöja sig med det andra seniorlaget i division 4 höll sig Prespa Birlik framme och gjorde klart med Jerry, Två spelare från FC Höllviken, Marcus Eskilsson och Anton Viklund, bestämde sig också snabbt för att representera Prespa. Det lär bli fler.

_ Vi kommer att göra klart med ytterligare någon FC Höllviken-spelare, bekräftar Meysam Javan, och hyllar beslutet att plocka in Jerry Nilsson i organisationen.

_ Arbetsbördan halveras. Jerry kommer att hålla i vissa spelaraffärer och jag i andra, men vi diskuterar givetvis allt tillsammans.

_ Peter Nilsson-övergången är det jag som hållit i och vi får en duktig och rutinerad målvakt med erfarenhet från division 1.

I år spelade 27-årige Peter Nilsson i FC Rosengård i division 2. Innan dess har han dock gjort ett par säsonger för Lunds BK i ettan. Från början kommer han från Åkarps IF.

Det finns fortfarande många hål att fylla i Prespa Birlik-truppen.

Redan i samband med att laget åkte ur division 1 berättade Meysam Javan att klubben måste släppa alla de afrikanska spelarna.

Efter det har Firat Sahan varvat ner som spelande tränare i FBK Balkan, Kristian Legiec blivit spelande tränare i Malmö City FC dit även Futsal-landslagskompisen Robin Armandt gått.

Lämnar KSF Prespa Birlik gör även 18-årige mittfältstalangen Ilir Tahiri.

Han flyttar till Turkiet för att spela för storklubben Besiktas!

_Ilir ska tillhöra Besiktas U19-trupp. Det är verkligen en fantastisk möjlighet han fått, betonar Meysam Javan.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close