Nyheter

Tioårsjubileet ska firas

Nästa år fyller LB07 tio år. Det ska firas.

_ Hela året dessutom. Hela 2017 blir ett jubileumsår, säger Tommy Larsson, ordförande den första tiden och en stark kraft bakom sammanslagningen av Limhamns IF och Bunkeflo IF.

En present har föreningen redan fått i och med damlagets avancemang till Allsvenskan.

_ Det är givetvis fantastiskt. Men det vi framförallt ska göra är att utvärdera. Redan från starten sa vi att en riktig avstämning kan vi göra först efter tio år. Vad har LB07 gjort och vad kan vi lära oss av det? Man kan aldrig planera sin framtid utan att känna sin historia.

_ Och det bästa vi gjort är att vi nu håller igång 1400 ungdomar. Det var tanken bakom sammanslagningen, att skapa en stabil grund för ungdomsverksamheten och nå många. Där har vi verkligen lyckats, säger Tommy Larsson.

Fortfarande finns det folk på Limhamn och i Bunkeflo som minns de gamla klubbarna och har svårt att acceptera det nya. Men de blir färre och LB07 allt större.

_ De som tvunget vill vara för sig själva har ju Bunkeflo FF och Limhamns FF, så det finns något för alla.

Ett par saker som kommer att hända under året är att man åter tar upp traditionen med en årsfest och att det hela tiden kommer att märkas att det är jubileum. Det finns även planer på att ge ut en bok, som då även ska ha med ursprungsklubbarnas historia. Tommy Larsson berättar dessutom att närvaron på Limhamn kommer att öka.

_ Vi ska se till att det blir fast kanslipersonal på Limhamns IP också. Många har tyckt att man måste ta sig ut till Bunkeflo. Nu ska vi se till att ha ett kansli med personal på båda idrottsplatserna.

I LB07 håller man även tummarna för att Svenska fotbollförbundet ska godkänna Limhamns IP som arena för matcherna i Damallsvenskan.

_ Det är oerhört viktigt! När herrlaget i Superettan 2008 blev tvunget att flytta till Malmö IP blev det snudd på katastrofalt för klubben. Vi slet nästan ihjäl oss på arrangemangen, tappade publiken från Limhamn och Bunkeflo och den lokala förankringen. Något sådant får inte hända igen. Jag förutsätter att Malmö stad, LB07 och SvFF gemensamt kan lösa det här, poängterar Tommy Larsson.

Ole Törner

Relaterade artiklar

Back to top button
Close