Nyheter

Rojas klar – Mohlin kvar

Kristianstad FC gör en satsning mot Superettan.

Idag presenterade klubben Antonio Rojas från Halmstads BK som spelande assisterande tränare till Joakim Persson. Dessutom är det klart att KFC fortsätter att låna målvakten Sixten Mohlin från MFF.

_ Rojas är en tung och bra värvning. Givetvis har det spelat in att Joakim Persson känner honom sedan den gemensamma tiden i Ängelholms FF. Men jag tittar väldigt mycket på matcherna i Superettan  och även Allsvenskan – och vi har haft koll på honom länge, säger Kristianstad FC:s sportchef Anders Swanh.

När det blev bestämt att den 32-årige mittfältaren inte skulle fortsätta i HBK agerade KFC.

_ Vi gör ju en satsning och då öppnade sig möjligheten.

_ I och med att Antonio hade ett utgående kontrakt  finns ju regeln att man kan ta kontakt med honom i en sexmånadersperiod innan det löper ut och vi gjorde det. Första samtalet med honom hade vi redan under hösten och sedan har övergången växt fram. Härligt att det gick vägen. Det här är bland det största vi gjort.

Har Rojas gått några tränarkurser?

_ Nej, men det ingår i dealen att vi ska hjälpa honom med den biten. Vi har ett par sådana kurser i klubbens regi, som bland andra jag håller i, så det ska vi se till att lösa. Under tiden kommer hans erfarenhet att betyda mycket.

Nöjer ni er med det här?

_ Vi jobbar på att få in en försvarare och en anfallare också. Med satsningen vi gör är det möjligt att vi kommer att tippas i toppen, men det får vi ta. Redan i år var vi nära den nivån och med det lyftet vi får hoppas vi ju vara med och konkurrera.

Att Kristianstad FC får behålla det 20-åriga målvaktslöftet Sixten Mohlin i klubben är frånsett ett par formaliteter redan klart.

MFF vill fortsätta att låna ut honom. klubbarna är överens och Mohlin och KFC är det också.

_ Han ska bara komma hem från semestern. När han gör det skriver han på, säger Anders Swahn.

Sixten Mohlin har kontrakt med MFF till och med 2018, men den nya utlåningen till Kristianstad FC blir liksom den förra ettårig.

_ Hos oss växte han ut till förstemålvakt 2016 och räknar med att han ska fortsätta att utvecklas och hålla hög division 1-nivå. Vi är mycket glada över att kunna fortsätta samarbetet med honom, säger Anders Swahn.

Ole Törner

Fakta Antonio Rojas

Ålder: 32 år. Längd: 1.74. Vikt: 69 kilo. Familj: Sambo Evelina, dotter Luna 2 år. Född: Asuncion, Paraguay. Bor: Helsingborg. Klubbar: Club Cerro Porteno, Paraguay, Helsingör, Danmark (2004–2005), Asmundstorps IF (2006), Ängelholms FF (2007–2011), Halmstads BK (2012–2016), Kristianstad FC (2017–)

Relaterade artiklar

Back to top button
Close