Nyheter

BoIS-skyttekung till Falkenberg

Erik Pärsson har gjort sitt val. Landskrona BoIS skyttekung har skrivit på ett tvåårskontrakt med Falkenbergs FF.

– Vi har följt honom under året och sett att det är en forward som gör mål. 17 mål talar sitt tydliga språk, säger Superettanklubbens sportchef Håkan Nilsson.

Erik Pärsson gjorde 17 mål på 22 matcher i årets division 1 södra och kom på andra plats i seriens skytteliga. Vann gjorde Richard Yarsuvat från Norrby IF som kom upp i 19.

Redan i slutet av november stod det klart att 22-årige Erik Pärsson skulle lämna Landskrona BoIS och att han tackat ja till ett bud från en klubb högre upp i seriesystemet. Den klubben var alltså Falkenbergs FF, som föll ur Allsvenskan i år, men som bygger en ny arena och satsar på toppstrid den kommande säsongen.

Tidigare har FFF bland andra värvat förre IFK Osby-, Landskrona BoIS- och Helsingborgs IF-målvakten Hampus Nilsson från Djurgårdens IF. Han spelade sex matcher för Djurgården i årets allsvenska och ytterligare sex när han lånades ut till Östersunds FK.

Falkenbergs FF har även gjort klart med 17-årige anfallaren Passi Prudence från Högaborgs BK.

I Falkenbergs FF får Erik Pärsson möjligheten att spela fotboll på heltid och han lägger tillfälligt studierna på hyllan. Han startade karriären i BK Näset/Höllvikens GIF och har även spelat i Malmö FF, som lånade ut honom till först Lunds BK och sedan FC Höllviken. Där gjorde han 11 mål på 24 matcher och skrev inför årets säsong på för Landskrona BoIS. Där blev det alltså ett ännu bättre målsnitt.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close