FotbollNyheter

Falkenberg ett naturligt val för Pärsson

Dagen efter undertecknandet av det tvååriga kontraktet med Falkenbergs FF är Landskrona BoIS skyttekung Erik Pärsson ännu mer övertygad om att han gjort ett riktigt val.

_ Det ska bli en härlig utmaning att se vad jag går för i ett lag som satsar på toppstrid i Superettan. Efter tre år i division 1 känner jag mig mogen. Att ta det här steget nu känns helt rätt i tajmingen, säger den 22-årige anfallaren.

_ Dessutom upptäckte flickvännen hur nära Falkenberg ligger Ullared! Efter det kom det en viss påtryckning från det hållet. Det finns väl en del olikheter i synen på Ullareds förtjänster mellan henne och mig. Men det är i alla fall nära till Göteborg och den staden gillar vi båda. Och Falkenberg känns också som ett trevligt ställe.

Till slut var det andra – och viktigare – saker än Ullared som avgjorde.

Mottagandet i klubben.

_ Falkenbergs FF låg på och visade att man ville ha mig. De bjöd upp mig och jag träffade Tobias Karlsson och Daniel Johansson från truppen och folk från styrelsen. Jag fick ett mycket bra intryck direkt.

Den nya arenan.

_ Jag var och tittade på bygget. Ett rejält uppsving från den förra idrottsplatsen och rätt lagom i storlek för intresset.

Att det redan ligger gräs och inte konstgräs inne på FFF:s nya hem.

_ Jag blev faktiskt orolig när jag såg hur jämnt och fint gräset såg ut. Ja, då är det väl plast hann jag tänka. Men sedan var jag nere och gick på gräset och upptäckte att det var just det, gräs. Det gillar jag verkligen.

4-4-2.

_ Det känner jag mig väldigt bekväm med och det är vad jag spelat mest genom åren. Att ha en kompis bredvid sig däruppe att kombinera med är inte så dumt. I Landskrona BoIS spelade vi mycket 4-2-3-1 och det är okej det också. Men får jag välja…

Och så är det det där med tajmingen.

_ Från 17 mål i division 1 känns Superettan naturligt.

_ Jag försöker vara ödmjuk och ärlig mot mig själv. Jag var utlånad från MFF till Lunds BK och FC Höllviken och kunde sagt att jag var bra nog för att komma tillbaka och ta en plats i MFF. Men det gäller att fatta hur svårt det är också och inse att division 1 var rätt för mig då och att Superettan är det nu. Inte drömma sig bort.

Du är fostrad i BK Näset/Höllvikens GIF. Hur känner du för beslutet att lägga ner elitlaget FC Höllviken?

_ En besvikelse givetvis. Fast ur klubbens synpunkt kan det kanske vara rätt och division 4-laget är kvar. Det jag känner mest är att det är synd om spelarna i FC Höllviken och framförallt Jerry Nilsson som lagt ner massvis med tid och hela sin själ i att jobba med truppen och laget. För honom är det hemskt. Tur att Prespa Birlik höll sig framme så att han får jobba vidare med det han kan och brinner för, betonar Erik Pärsson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close