skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLB07Nyheter

Otto trivs på Limhamn

LB07:s nye assisterande tränare Otto Persson trivs med att vara tillbaka på Limhamns IP.

_ Jag hade ett jätteroligt år här med Caspar Pauckstadt. Det var ett alldeles lagom steg för mig från Höllvikens GIF. Vi hade bra sammanhållning i laget, Caspar var en duktig tränare med en klok fotbollsfilosofi och vi tog en del skalper i Svenska cupen.

_ Dessutom är Limhamns IP en charmig och trevlig arena som alltid varit kul att komma tillbaka till, säger Otto Persson.

Då var det Limhamns IF. Sedan 2007 handlar det om LB07 och för Otto Persson markerar flytten till Limhamns IP ett nytt positivt skifte i karriären.

Att bli assisterande tränare till Sven Sjunnesson för den damallsvenska nykomlingen gör att han kan lägga mer tid på den rent fotbollsmässiga biten av tränarskapet.

_ Nu ska jag bli fotbollstränare. I BK Höllviken var jag lika mycket socialarbetare!

_ Här är samma spelare på alla passen och det finns tid att jobba med dem. Alla vill och kan utvecklas. Det blir faktiskt färre pass för mig. Jag har lagt enormt mycket tid på Höllvikens IP med flera olika lag, berättar Otto Persson, och ställer en lurig fråga:

_ Om du har en trupp med fyra spelare på division 1-, fyra på division 2-, fyra på division 3- och fyra på division 4-nivå. Vilken av de nivåerna ska du då lägga träningen på?

Svaret är att utgångspunkten är fel.

_ De spelarna ska inte träna och spela tillsammans! Men så är det på många ställen.

I LB07 ska truppen vara allsvensk med spelare som håller den klassen eller har förutsättningarna att nå den nivån. Men det finns en sak som Otto Persson är överens med Sven Sjunnesson om att truppen saknar.

_ Vi är alldeles för snälla!

_ Jag tror att det är svårt för spelare att ändra sig på den punkten så någon eller några spelare av den lite mer elaka och cyniska typen måste vi plocka in utifrån.

I övrigt tror han att LB07 har goda möjligheter att etablera sig i landets högsta serie. Han påpekar också hur viktigt det är med ett Malmölag som kompletterar FC Rosengård i eliten.

_ FC Rosengård kan köpa stjärnor, satsa mot SM-guld och Champions League. Det är bra, men det innebär också att det blir otroligt svårt för de lokala talangerna att ta en plats där. Ta spelare som Elin Rubensson, Sarah Mellouk, Hilda Carlén och Nathalie Persson som inte klarade att slå sig in i FCR:s lag. Med LB07 i Allsvenskan finns ett lokalt alternativ.

Och att han kan vara med och lotsa fram talanger är Otto Persson övertygad om.

_ Höllviken har fått fram fyra landslagsspelare. Det föds inte fler sådana där.

I LB07 fanns redan Otto Perssons bonusdöttrar Anna och Olivia Welin. Nu har även Julia Welin anslutit. Men de får inga fördelar.

_ Nej, och steget mellan de lägre divisionerna och Allsvenskan är stort. Inte minst fysiskt. För Julia blir det en enorm skillnad. Men det var dags att hon tog klivet.

BK Höllviken-engagemanget trappas ner, men bopålarna kommer även i fortsättningen att vara djupt nerborrade i Näset.

_ Jag är rotad och uppvuxen i Höllviken och frånsett korta perioder är det här jag bott. När jag gick på Idrottshögskolan i Stockholm var det dock en nyttig upplevelse för mig. Utbildningen var bra och fantastiskt rolig. Dessutom har jag haft stor nytta av den. Och har man jobbat med fotboll strax under eliten i Stockholm slutar man gnälla på tränings- och matchförhållandena här nere. Man får ett annat perspektiv på mycket, allt från dåliga planer som mest är parkytor till långa resor till träningarna, säger Otto Persson.

Samarbetet med Sven Sjunnesson hyllade Otto Persson redan när 2017 års tränarkonstellation blev klar och den uppfattningen står han fast vid.

_ Vi börjar inte förrän den 1 januari. Men vi har ju pratat hur mycket som helst och Sven bombarderar hela tiden oss andra kring laget med mail.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close