FotbollNyheter

Tre nya i Torns IF

Torns IF stärker truppen med tre nyförvärv.

Stångbyklubben, som i år kom trea i division 2 södra, har gjort klart med Oscar Ahlgren från Staffanstorp GIF, Philip Mårtensson från BK Olympic och Andreas Åkerlund som också hämtas i BK Olympic.

_ Tre bra spelare som kommer att göra stor nytta för oss. Som det ser ut nu tappar vi ingen från de 14-15 som var närmast A-laget så min uppfattning just nu är att vi kommer att få ett bättre lag än förra året. Målsättningarna sätts i februari tillsammans med truppen, men det känns inte som att vi ska nöja oss med mindre än i år, det vill säga topp tre, säger Torns IF-tränaren Richard “Kalle” Ringhov.

Han berättar att det fanns fyra mål för 2016.

1.) Topp tre.

2.) Komma före Lunds BK.

3.) Avancera till andra omgången i Svenska cupen.

4.) Säkra deltagande i nästa års Svenska cupen.

Alla fyra uppfylldes.

_ Lunds BK-målsättningen kom från spelarna och det är klart att det betyder mycket för oss att vara bäst i Lunds kommun, nog mer för oss än Lunds BK.

_ I Lund ledde vi två gånger, men fick nöja oss med 2-2. Hemmamatchen var helt otrolig. Från start var det strålande sol och 850 åskådare och LBK tog ledningen med 2-0. Sista fem minuterna öppnade sig himlen och det blev ösregn, blåst och drivis. Säkert 600 av åskådarna gick hem och de missade att vi gjorde både 1-2 och 2-2 och trodde nog länge att Lunds BK vunnit när det istället blev oavgjort i den matchen också, minns Kalle Ringhov.

Tredjeplatsen fixade Torns IF genom en långspurt.

_ Efter nio omgångar låg vi näst sist. Resten av serien tog vi en poäng mer än seriesegraren Karlskrona och vi vann de fyra avslutande matcherna, inklusive mot FC Rosengård i den sista omgången när de ville ha med sig en bra avslutning inför kvalet. Vi vann förresten båda matcherna mot Rosengård, som tog steget upp i division 1.

De tre nyförvärven beskriver Richard Ringhov så här:

_ Oscar Ahlgren är en ung och hårt arbetande mittfältare. Han gör väldigt många löpmeter i matcherna. Tittar man på Staffanstorps GIF:s säsong så hade de jättesvårt när han var borta på grund av körtelfeber under våren. När han kom tillbaka fick hela laget ett lyft. Jag säger inte att det bara berodde på det, men han var viktig.

img_4165

_ Andreas Åkerlund har bra rutin från division 2-spel och är en nyttig poängspelare. Han jobbar också hårt och har vinnarskalle.

andreas-akerlund

_ Philip Mårtensson har också massvis med rutin trots att han bara är 23 och är stark i luften.

philip-martensson

Nytt inför 2017 är även att Torns IF gör ett byte på målvaktstränarposten. Thomas Svensson flyttar till Helsingborg och ersätts av förre Marieholms IS-, Lunds BK- och GIF-Nike-målvakten Patrik Behm Fransson.

_ Han spelade i Marieholm när jag var tränare där. Jag har tjatat en del på honom att han ska dela med sig av sina erfarenheter nu när han slutat som spelare och det gav resultat, säger Kalle Ringhov.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close