FotbollNyheter

FC Rosengård stannar i Rosengård

FC Rosengård backar från beslutet att flytta herrlagets matcher till Malmö IP.

_ Vi har nu fått signalerna från Fritid Malmö som gör att vi kan planera för spel och träning på Rosengårds IP även för division 1-laget, säger FC Rosengårds sportchef Amir Poursamad.

För ett tag sedan berättade Skånesport att problemen på idrottsplatsen blivit så stora att FC Rosengård tagit beslutet att flytta seniorlagets verksamhet till det andra hemmet på Malmö IP och använda sig av timmarna man redan blivit tilldelade där.

Problemen handlade bland annat om mögel i omklädningsrummen, för mycket spel och träning på A-planen så att den blev dålig och en del justeringar som behövdes för att uppfylla förbundets krav på division 1-spel.

_ Nu har vi fått beskedet att miljön kommer att fräschas upp med provisoriska baracker. Dessutom får vi ensamrätt på huvudarenan, det vill säga gräsplanen blir bara för oss. Då ska den hålla.

_ Justeringarna som behövs för att uppfylla förbundskraven är inte så stora. Det finns redan en spelartunnel vi kan dra ut och det blir digitala avbytartavlor och fungerade wifi. Allt sammantaget gör att vi kan köra vidare på Rosengård när serien sätter igång, berättar Amir Poursamad.

På sikt hoppas han och FCR-ledningen på en ombyggnad av hela idrottsplatsen.

_ Fritid Malmö har inte lovat något och inga beslut är tagna. Men det finns tankar på att öka närheten till planen genom att asfaltera löparbanorna, som ändå inte används. Sedan flyttas planen i riktning mot långsidan med huvudläktaren och speakerbåset och läktaren på den andra sidan flyttas fram mot den nya plankanten

I veckan gjorde FC Rosengård klart med ytterligare ett nyförvärv i Philip Cascalheira från Trelleborgs FF. Den 21-årige mittfältarren har de tre senaste säsongerna spelat 33 seriematcher för TFF varav 19 från start.

Två andra spelare som kan vara på väg in är förre IFK Malmö-spelaren Daniel Jovanovic från IFK Trelleborg och Velimir Stankovic från Husqvarna FF. De ska testträna.

_ Stankovic är en stor och stark anfallare som kan användas både som nummer 9 och 10. Han är duktig som forward, men kan även spela på kanterna, berättar Amir Poursamad.

FC Rosengård har även förlängt kontraktet med Granit Sherifi, som gjorde flera viktiga mål när laget sent i höstas via kvalspel tog klivet upp i division 1.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close