HandbollHandbollsbloggen

Första segern mot rätt motstånd (Cliff Barnes)

Första segern – i den 14:e omgången.

28-21 hemma mot Hammarby. Det räckte för att IFK Ystad skulle lämna jumbo- och nedflyttningsplatsen.
Men viktigast av allt: detta var knappast sista segern.
Det oavgjorda resultatet borta mot GUIF följdes upp av seger mot Hammarby, det lag man främst slåss med för att undvika sistaplatsen som leder till degradering.
Visst. IFK har inte räckt till i början av säsongen, men för att nå kvalspel, vilket ju hela tiden varit målsättningen, så är det vissa nyckelmatcher som måste vinnas.
Som dagens.
Så sa tränare Kenneth Andersson inför ödesmånaden december.
Man kan lugnt säga att IFK klev på tåget. Laget agerade med ny pondus, mer självförtroende och hade dessutom en målvakt i Linus Persson  som verkligen lyfte laget. Det var inte bara det att han var bra i sig – han pumpade in ny energi i laget. Synd att han bara stannar december ut…
Hammarby utan Puyol är Handbollsligans Cliff Barnes. Nu är det Söderkisarna som måste förändra någonting i klubben. IFK Ystad lär fortsätta att ta poäng här och där, Hammarby får det svårare med dagens gamnacksgäng.
Roligast att se idag?
1. Att publiken tände till.
2. Henrik Dahlbergs förstafasbomber.
3. Försvarsspelet – låg oftare på “rätt sida gränsen”. Fyspassen som gjort sitt?
***
Idag har vi ett litet reportage om Vinslöv.
Alla som har varit där förstår att det är en stor grej med ett sådan liten ort i en nationell serie som Allsvenskan. Trots förlusten mot IF Kristianstad idag tror jag att man grejar det.
Kul förresten det där med dubbelmatcher (de var förmatch till IFK Kristianstads fight). Sävehof har kokat ihop liknande arrangemang förut med herr/dam-lag. Kanske något för tävlingsansvariga i flera skånska klubbar att fundera kring?
***
I damallsvenskan är OV Helsingborg illa ute. Elitseriekval flera gånger de senaste åren ser nu ut att sluta med nedflyttingsraffel. Även Lundagård är, trots dagens triumf, inblandade i detta.
***
Lundagård-H43 i toppstiden i division tre. 15.30 i Gunnesbohallen i morgon.
Jag utgår från utvisningsfest och drama…
Jag frågade Zuperzoran, som ju är talangutvecklare i klubben, igår om han var sugen på att vara med, om något år eller tre…
“Nä, det tror jag inte. Att träna ungdomar ger mig så mycket. Jag fortsätter hellre med det”

Relaterade artiklar

Back to top button
Close