InnebandyNyheter

Malmö FBC:s fina start ingen överraskning

Efter tolv omgångar ligger Malmö FBC på sjätte plats i innebandyns SSL. En bra start som inte kommer särskilt överraskande för tränaren Mikael Jeppsson.

_ Ska jag våga svara nej på frågan om jag är överraskad? funderar han ett slag för att nästan omedelbart lägga till.

_ Det är ju sant. Vi visste att vi är bra. Sedan underpresterade vi lite i inledningen, men nu har vi vunnit fyra raka matcher. Det har vi aldrig gjort förr på den här nivån och det är ett bra bevis på att vår optimism var befogad.

Malmö FBC, som förra säsongen var nykomling i SSL, har nu även lyckats ta poäng mot alla konkurrentlagen i serien.

Med ett undantag.

_ IKSU återstår. Vi möter dem borta i nästa omgång. Vi har chans mot IKSU också, men det krävs att de har lite oflyt och att vi har en smula stolpe in. Borta eller hemma tror jag dock inte spelar så stor roll mot just IKSU.

Matchen i Umeå mot IKSU spelas den 18 december.

Mikael Jeppsson hittar många förklaringar till att Malmö FBC höjt nivån och i år på allvar är med och kämpar om en slutspelsplats.

_ Vi har hittat rätt balans i laget, inkluderat ledarstaben som funnit sina roller. Vi har även blivit duktigare på att förbereda laget inför matcherna. Många av spelarna som varit med rätt länge har utvecklats ett kliv till och de unga och nya har tillfört mycket. Till exempel har Madeleine Karlsson, född 1999, fått ett stort lyft.

På målvaktsposten har Johanna Olsson utmanat etablerade Beverly Smedenäs.

_ Två målvakter som konkurrerar hårt med varandra är givetvis en fördel.

Eftersom Malmö FBC har åtskilliga spelare som är aktuella för landslagsspel, antingen på senior- eller ungdomsnivån, har Mikael Jeppsson och de övriga i staben också infört en policy att anpassa träningen före och efter landslagsuppdragen.

_ När till exempel Ellen Rasmussen är iväg ser vi till att hon får två vilodagar innan hon åker till samlingen och även vid något tillfälle efter. Fysiskt är det flera nivåer tuffare att spela matcher med landslaget och det håller inte att bara köra på exakt som vanligt i klubblaget.

_ I truppen har vi heller inte bara spelare som är aktuella för landslagsspel för Sverige utan även några som bör bli uttagna i andra landslag, som Tanja Bühler för Schweiz och Emma Rantanen för Finland.

En annan förklaring till att det gått bra för Malmö FBC är att laget drabbats av få skador.

_ Peppar, peppar och allt sånt, hittills har det sett mycket bra ut på den fronten. Emelie Rosenqvist har varit borta ett tag med knäproblem, men hon är tillbaka i full träning nästa vecka, berättar Mikael Jeppsson.

Och varnar för att det fortfarande återstår 14 av de 26 omgångarna.

_ Ge mig en åttondeplats och jag köper den rakt av! Slutspel är det viktigaste och många av lagen som ligger efter oss i tabellen är bra.

Ole Törner

160313 Malmšs trŠnare Mikael Jeppsson instruerar spelare under innebandymatchen i Svenska Superligan mellan Malmš FBC och Linkšping IBK den 13 mars i Malmš. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178
Mikael Jeppsson är inte överraskad av Malmö FBC:s final start i SSL Dam. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close