HandbollNyheter

Mässing tillbaka i H65

Mikaela Mässing drog som skytteligaledarinna i Elitserien av korsbandet den 5 februari i år i en bortamatch mot Västerås. Nu är H65 Höörs fruktade skytt på väg tillbaka.

– Siktet är inställt på SM-final, säger ”La Bomba”.

Den 21 december spelar H65 Höör sin första match efter EM-uppehållet, hemma mot Sävehof. Då blir det comeback ”på riktigt” för Mikaela Mässing. Smygcomebacken är dock redan avverkad i division ett-laget H65 Gordies (serietvåa). Åtta mål i hemmamatchen mot Aranäs och sex senast i bortamatchen mot Åhus.

Hur mår knät?

– Mitt knä bra, däremot har jag ont i resten i kroppen…

Det finns grader i helvetet när det gäller korsbandsskador. Hur illa tilltyglad blev du?

– Jag hade den lättaste graden, alltså ”bara” en korsbandsskada – allt annat runt omkring var och är intakt. Rehabträningen och läkningsprocessen har gått helt enligt planerna utan några bakslag. Jag hade tur antar jag, eller bra läkkött.

Vad har du kunnat jobba med under de här tio månaderna?

– Framför allt har jag gymmat på hårt. Jag är inget vidare på att bygga muskler – så det blir svårt se biffig ut. Om något så har jag jobbat mycket med bålen som varit en svaghet – men det är svårt när man är så här lång. Jag har även byggt upp axlarna och fysiskt sett känns det kanon. Alla testresultat är som innan skadan.

Hur mycket sitter i skallen när du ska belasta det skadade knät?

– Det har varit svårt, som hoppskotten nära en försvarare. I senaste matchen gjorde jag samma fint som när jag drog korsbandet, alltså en kullager (vilket inte sker så ofta). Det kändes i knät – men jag märkte att det höll och då blev det enklare att slappna av.

Skillnaden på SHE och division ett är naturligtvis stor, men har du fått någon form av värdemätare?

– Det är väldigt stor skillnad ja. Jag tränade även med Gordies tidigare innan comebacken. Det blir betydligt tuffare att träna och spela med A-laget. Men skott utifrån och skyttet fungerar på samma sätt.

När är du i toppform?

– Enligt Ola Månsson – inte på länge. Men kanske i slutet av januari? Jag har höga krav på mig själv och kommer att jobba hårt för att komma tillbaka så snabbt som möjligt.

Du på vänsternio och Jasmina Djapanovic på högernio. Laget får en ny dimension med er två skyttar i laget. Vad har du för säsongsmål i ett fullt slagkraftigt H65?

– Man lever för handbollen och inom laget har vi målsättningen att lyckas bättre än senaste säsongen (torsk i kvartsfinalen).  Från läktaren ser man saker på annorlunda sätt, så jag vet inte vilken kaliber vi har i laget när alla är i form samtidigt. Jag är en sådan som drivs mycket av målbilder och siktet är inställt på SM-final, säger Mässing,

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close