Nyheter

Nytt SM-guld för Fair Play

Fair Play TK:s herrar försvarade SM-guldet.

I en jämn och välspelad final mot GLTK på Fair Play Stadion vann Malmölaget med 4-2 i matcher.

– En fantastisk insats av killarna! Det var också kul att finalen bjöd på bra tennis och spännande matcher när så mycket folk kom och tittade, säger Fair Plays lagledare Jörgen Windahl.

Fair Plays herrlag var framme i sin nionde raka SM-final.

De regerande mästarna fick en drömstart och ledde med 2-0 efter dubblarna.

Isak Arvidsson/Pablo Figueroa rivstartade mot Markus Eriksson/Christian Samuelsson och tog hem första set med 6-0. GLTK-paret höjde sig i andra set och tog matchen till ett avgörande matchtiebreak. Arvidsson/Figueroa gjorde då ett ryck vid ställningen 6-6 och vann till slut med 10-7.

På andradubbeln stod Martin Pedersen/Daniel Appelgren för en mycket stabil insats och slog Dragos Madaras/Viktor Stjern i raka set, 6-4, 6-3.

Spänningen steg när GLTK:s Dragos Madaras besegrade Daniel Appelgren med 6-2, 6-3 på andrasingeln, men kort därefter gick Fair Play fram till 3-1 i matcher. Daniel Windahl, som varit skadad och inte matchat så flitigt, vände och vann mot Christian Samuelsson.

– Jag har bara spelat en singelmatch den senaste månaden, så jag känner mig lite ringrostig. Jag tycker det fungerade bra ändå. I första set fick jag inte in många returer, men spelet fungerade bättre i andra, säger Daniel Windahl.

GLTK:s Nicklas Timfjord slog Pablo Figueroa på fjärdesingeln och Isak Arvidsson säkrade guldet i kvällens sista match – en rysare som Fair Play-spelaren vann med 10-8 i matchtiebreak.

– När vi möts blir det nästan alltid tresetare. Det var väl ingen större överraskning att det skulle bli ett supertiebreak i dag, säger Isak Arvidsson.

Tidigare i månaden vann Fair Play TK:s damer också SM-guld.

SM-final herrar
Fair Play TK-GLTK 4-2

S1: Isak Arvidsson-Markus Eriksson 6-3, 4-6, 1-0 (10-8)

S2: Daniel Appelgren-Dragos Madaras 2-6, 3-6

S3: Daniel Windahl-Christian Samuelsson 3-6, 6-2, 1-0 (10-4)

S4: Pablo Figueroa-Nicklas Timfjord 6-2, 4-6, 0-1 (8-10)

D1: Isak Arvidsson/Pablo Figueroa-Markus Eriksson/Christian Samuelsson 6-0, 3-6, 1-0 (10-7)

D2: Martin Pedersen/Daniel Appelgren-Viktor Stjern/Dragos Madaras 6-4, 6-3

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close