FotbollNyheter

Prisad mittfältare till Prespa

Den 23-årige mittfältaren Mathias Jung har i dagarna kritat på för Prespa Birlik. Jung flyttade till Malmö i somras för att studera och spelade innan dess för IFK Berga där han var en viktig nyckelspelare i flera år. 2015 blev han utnämnd till bästa mittfältare i Div 2 Södra Götaland.

– Vi sprang hem serien det året med ett fantastiskt bra lag men ändå fick Mathias Jung priset som bästa mittfältare. Det säger mycket om vilken kapacitet han besitter och vi är stolta över att han valt att representera oss, säger Meysam Javan på Prespa Birliks hemsida.

– Prespa Birlik är en klubb med en målbild som matchar mina ambitioner och det var inget svårt val för mig att göra. Dessutom spelar dem en fotboll som är attraktiv och det på passar mig perfekt, säger Mathias Jung efter att ha kritat på ettårskontraktet och fortsätter.

– Jag tror det kommer bli ett roligt fotbollsår säsongen 2017 och det känns fantastiskt kul att få vara med på den resa som klubben inlett för att ta sig uppåt igen.

På hemsidan berättas även att Prespa Birlik gjort klart med den 23-årige anfallaren Erik Hoang som tillhört Kalmar FF:s spetsgrupp och även spelat i Oskarshamns AIK och Nybro.
– Erik är en kvick och snabb spelare som kan användas både som anfallare och yttermittfältare. Han är bra på att utmana sin motståndare och har näsa för mål. Vi tror att Erik kommer att fortsätta utvecklas i vår miljö och det ska bli intressant att följa honom på nära håll, säger sportchef Meysam Javan.

– Jag har kommit till en klubb som förespråkar en fotbollsfilosofi som jag gillar, mycket bollägande och anfallsinriktad fotboll. Dem har en klar vision gällande framtiden och jag vill hjälpa dem att avancera. Jag känner en stor glädje och jag ser fram emot att köra igång i januari, säger Erik Hoang till Prespa Birliks hemsida.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close