skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

MFF-talang valde bort Palermo för Rosengård

FC Rosengård fortsätter att stärka truppen inför division 1-comebacken. Anfallaren Isak Redzic från MFF:s U19-trupp skrev idag på ett treårskontrakt.

Innan dess var han nere i Italien och testade med Palermo.

_ Han fick ett anbud från Palermo, men valde att säga nej och prioritera ett avtal med oss istället.

_ Det är vi givetvis väldigt glada över och det är moget och klokt gjort av honom, säger FC Rosengårds sportchef Amir Poursamad.

_ Hans agent Milan Simeunovic var med vid undertecknandet, liksom Isaks pappa. Det är svårt att ta en plats i FC Rosengård också, vi har en stark trupp med hård konkurrens på anfallssidan. Men många av proffsklubbarna nere i Europa jagar kontraktslösa talanger att ta en chans med. Sedan kan det bli väldigt svårt att få speltid. Jag tror att det här är den bästa lösningen för Isak och det var starkt av alla som skulle ta beslutet att tänka ett steg till.

Isak Redzic är 18 år och har spelat flitigt i MFF:s U19 och U21.

Förra året sköt han det avgörande 1-0-målet bakom Zinedine Zidanes son Luca Zidane när MFF inför 3 753 åskådare på Malmö IP besegrade Real Madrid i Uefa Youth League.

I år gjorde han både 2-0 och 3-0 när MFF slog Elfsborg och vann SM-guld i 19-klassen.

_ Han är en riktig målskytt, stor och stark och en bra avslutare även utanför straffområdet, berömmer Amir Poursamad.

MFF valde dock att inte erbjuda förlängt kontrakt och flytta upp honom i A-truppen. Då höll sig FC Rosengård framme och vann kampen mot Palermo.

Ole Törner

160629 Malmš FFs Isak Redzic under en trŠningsmatch i fotboll mellan Malmš FF och Odense den 29 juni 2016 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91414
Isak Redzic från MFF U19 har skrivit ett treårskontrakt med FC Rosengård. Foto: Bildbyrån

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2