FotbollNyheter

Sju nya namn i Dösjan

Den beryktade transfermånaden har kommit till sin slutdag, och “Dösjan” kan presentera sammanlagt sju stycken nyförvärv från olika delar av vårt avlånga land! Från Askeröd till Uppsala, via Åtvidaberg och tillbaka till Malmö – där hittar vi några av nyförvärvens tidigare adresser!

Även flera spelare från de egna ungdomsleden förväntas ansluta.

Nedan kommer en kort beskrivning av samtliga sju nyförvärv:

Nyförvärv 1: Givi Kokaia
Född: 1987 (29 år)
Tidigare klubbar: Landskrona BoIS, Torns IF, Lunds BK, Malmö City FC, Florida Southern College
Position: Assisterande tränare/mittfältare
Kommentar från tränare Söderström:
Skönt att vi fick Givi på plats nu, vi behöver honom till träningsstarten den 14 januari! Givi kompletterar ledarstaben perfekt och kommer att bidra med mycket!

Nyförvärv 2: Robin Fors
Född: 1990 (26 år)
Tidigare klubbar: Eslövs BK, Marieholms IS, Askeröds IF
Position: Offensiv mittfältare/Anfallare
Styrkor: “Bra avslutare och har vassa framspelningar”
Kommentar från tränare Söderström:
Detta var ju inte en dag för tidigt! Robin har varit nära “Dösjan” tidigare! Många i truppen känner honom och har spelat mot honom vid flera tillfällen och det har inte alltid varit särskilt enkelt! Robin är en finurlig spelare som ofta hittar de där ytorna som är obekväma för motståndarna! Han kan både slå de avgörande passningarna och visade bl.a. förra året att han även har näsa för målet!

Nyförvärv 3: Tomas Olsson
Född: 1990 (26 år)
Tidigare klubbar: Asmundtorps IF, Malmö City FC
Position: Målvakt
Styrkor: “Stabil och lugn målvakt som skapar trygghet där bak”
Kommentar från tränare Söderström:
I Tomas får vi en rutinerad målvakt som spelat många matcher på denna nivå tidigare! Han kommer finnas med lite i bakgrunden och stötta upp vår lagkapten Erik samt våra unga målvakter Lucas och Arvid!

Nyförvärv 4: Robin Ekdahl
Född: 1988 (28 år)
Tidigare klubbar: Eslövs BK, Marieholms IS, Askeröds IF
Position: Innermittfältare/Innerback
Styrkor: “Bra huvudspel” (ironi)
Kommentar från tränare Söderström:
Väldigt kul att Robin förstärker vår trupp! Vi har haft koll på Robin länge och han passar bra in i gruppen! Han är en smart fotbollsspelare med fin funktionell teknik! Robin har dessutom tränat upp sig ordentligt de senaste året och har under träningarna i november sett väldigt intressant ut!

Nyförvärv 5: Alexander Gustavsson
Född: 1995 (21 år)
Tidigare klubbar: Åtvidabergs FF, Rygge IL (Norge), Grebo IK
Position: Ytterback/yttermittfältare
Styrkor: “Fina fötter”
Kommentar från tränare Söderström:
“Alex” är en intressant spelare, som både är snabb och har ett fint tillslag! Han har under året haft besvär med en knäskada och kommer nu må bra av en hel försäsong med oss! Han har trots en längre tids frånvaro, på kort tid, imponerat på träningarna! “Alex ” har en inställning som passar oss väl och lär bidra med mycket under säsongen 2017!

Nyförvärv 6: Samuel Johansson
Född: 1994 (22 år)
Tidigare klubbar: Sunnersta AIF (Division 4), Uppsala IF (Division 3)
Position: Vänstermittfältare/Vänsterforward
Styrkor: “Snabbheten!”
Kommentar från tränare Söderström:
Roligt att Samuel valt att ansluta till vår trupp! Här har vi en spelare med spetskompetens! Samuel har väldigt kvicka fötter och det går snabbt när han sätter fart på kanten! “Läkar’n” kommer passa bra in i laget och lär helt säkert tillföra gruppen mycket – både på och utanför planen!

Nyförvärv 7: Linus Hovler
Född: 1987 (29 år)
Tidigare klubbar: Kvarnby IK, Klågerups GIF
Position: Ytterback
Styrkor: “Bra högerfot!”
Kommentar från tränare Söderström:
Kul att Linus har valt att komma över till oss! Rent socialt har han på kort tid visat att han kommer passa väl in i gruppen! Linus har också tydligt visat att han vill satsa på att komma in i Division 3-tempot och ta en plats i truppen 2017! Vi såg tidigt att Linus har boll i sig och att han är en smart fotbollsspelare! Nu hoppas vi att han får en bra försäsong i benen – då kan detta bli riktigt bra!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close