skanesport_desktop-panorama-1

IK PanternNyheter

Historisk TV-match med Pantern

Tisdagen den 27 december är ett historiskt datum för IK Pantern. Då kommer nämligen fler människor än någonsin tidigare att kunna se hockeylaget från kirseberg spela hockey.

– För första gången kommer en av våra matcher att TV-sändas, säger Jörgen Sandgren, klubbchef i IK Pantern.

Halva den Allsvenska säsongen är avverkad och IK Pantern ligger för sjätte plats, med en match mindre spelad än lagen framför. Likväl har Pantern aldrig tidigare varit med en en av ”omgångens match” som C More fokuserar kring. I senaste utgåvan av ”Under pälsen på pantern” handlar ledaren om just den mobbingen.

Men nu är det dags. I en bortamatch mot Timrå.

– Tidiagre har våra matcher sänts på webben, men det här rär någonting helt annat. Nu har man en studio med experter som går igenom lagen och analyserar spelare och hela faderullan. Matchen kommer att sändas i TV12 och att vi nu äntligen får lite tid i rutan är baske mig på tiden, dundrar Sandgren.

Under de 26 omgångar som spelats har vissa lag synts ofta i TV. Pantern inte alls, vilket motiverats till bristande publikt intresse.

– Vi har varit otroligt förfördelade.

Vad ser du som de största vinsterna kring att på den här exponeringen?

– Det är mycket som är positivt. Dels för föreningens eget varumärke naturligtvis. Vi kämpar i kölvattnet bakom de andra föreningarna sedan tidigare. Men framför allt är det positivt för våra sponsorer som får synas inför en större publik. Det blir bra mycket enklare att hantera sponsorer när de ser att de får avkastning på sina investerade pengar. För även om det är svårt att mäta vad man får tillbaka som sponsor, rent ekonomiskt, så är varumärkets synlighet en av detaljerna som man tar hänsyn till.

Pantern har varit en förening där många spelare utvecklats för att sedan ta steget vidare i karriären – uppåt i seriesystemet. Det borde vara ett sätt för dem att synas lite extra också?

– Så är det absolut. De kan ju sätta det på sitt TV. Hockeyspelare i TV12… Nä, men skämt och sido så är det naturligtvis positiv exponering för dem med och det i sig är också gynnsamt för klubben.

Den största vinnaren med att Timrå-pantern TV-sänds?

– Det måste vara experterna i studion. Nu får de chansen att lära sig spelarnas namn och ett och annat om hur laget fungerar. Den 29 januari är det nämligen dags för nästa TV-sända match. Då spelar vi ”Arenamatchen” i Malmö Arena mot Modo.

Spännande! Vad kan du berätta om den matchen?

– En massa. Vi jobbar hårt för att det ska bli mycket folk på läktarna, men det sparar vi till nästa nummer av ”Under pälsen på pantern” som kommer i slutet av januari, säger Sandgren med en spjuverblick.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close