FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Låna ut en målvakt

När jag skrev blogginlägget om att MFF-truppen för närvarande är ett pussel med för många bitar, som Daniel Andersson måste lägga, lovade jag att återkomma.

Det gör jag nu de kommande dagarna med en genomgång lagdel för lagdel.

Start idag med:

Målvakterna

Johan Wiland, Fredrik Andersson och Marko Johansson har en sak gemensam. Allas kontrakt går ut efter 2017.

Därmed är det något oväntat så att den ende målvakten MFF har kontrakt med även 2018 är till Kristianstad FC utlånade Sixten Mohlin!

Hans avtal gäller det året också och i dagarna kom MFF och KFC överens om att han spelar i Kristianstad även det kommande året.

Sixten är 20 år och på gränsen mellan lovande och etablerad. I år stod han 25 av de 26 seriematcherna i division 1 och han är i KFC som förstemålvakt. Det var ett steg i utvecklingen, nästa år kan ha ta ett steg till, men jag tror inte att han kommer tillbaka till MFF.

För MFF blir 2017 därför det stora utvärderingsåret där man dels måste se till att innan det bränner till för mycket säkra åtminstone någon målvakt för 2018 och avgöra vilka av de tre som är på plats i Malmö som ska vara kvar.

Jag kan inte se att man kan göra det utan att låna ut antingen Fredrik Andersson eller Marko Johansson! De måste få speltid. I A-laget står Johan Wiland stabilt. Återstår U21 där Fredrik eller Marko kan matchas – i år var det Fredrik.

Att MFF ska minska antalet spelare på plats från 27 (exklusive Sixten Mohlin) till 22-23 talar också starkt för en utlåning av Fredrik eller Marko. Det finns duktiga målvakter från U19 eller U17 att plocka upp om det behövs på träningarna. 16-årige Jakob Tånnander är till exempel en unik talang.

Trelleborgs FF behöver en målvakt till. Sätt Fredrik Andersson eller Marko Johansson där. Och det finns många fler lag som kan bli aktuella.

Johan Wiland gjorde en kanonsäsong 2016. Det tror jag att han gör 2017 också. Men han fyller 36 år i januari. En kontraktsförlängning på ett år hade känts perfekt.

Och ska man välja mellan att låna ut Fredrik Andersson eller Marko Johansson känns det som Marko mest behöver speltid i ett A-lag.

…………………………………………..

En kontraktsförlängning utanför truppen är klar.

När vi spelade in podd med Swidde Nilsson – släpps på tisdag – berättade den populäre materialaren och Obeiix-kopian att han är klar för ytterligare två säsonger i MFF.

Bra, givetvis!

Han avslöjade också hur han blev värvad till MFF. Daniel Andersson ringde lillejulafton 2014 och krävde ett snabbt besked.

Så Swidde är också en 23-december-affär. Det har ju blivit en del sådana under åren…

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close