IK PanternIK PanternIshockeyNyheter

Pantern är hemma för Kim Johansson

Pantern har lyft nivån och måste rekrytera från alla håll i Hockeysverige.

Men det finns lokala spelare också i laget, ett par av dem har dessutom hängt med ett tag.

Kim Johansson är född och uppvuxen på Lindeborg, startade karriären i IK Skäret, fortsatte i Malmö Redhawks J18, J20 och A-lag i Allsvenskan innan det med korta avstickare till Kristianstad, Herlev i Danmark och tio matcher för Redhawks i Allsvenskan blivit fem säsonger i IK Pantern. Nu är den 28-årige Malmökillen inne på sin sjätte.

Och han trivs.

_ Hela klubben har tagit ett kliv framåt, betonar han.

_ Det är stor skillnad på Allsvenskan och division 1 och det är en bra och jämn serie. Men vi satte topp 8 som mål och det finns ingen anledning att ändra på den saken.

De tre senaste matcherna har Kim Johansson fått tillbringa på läktaren efter att ha blivit avstängd för vad disciplinnämnden bedömde som “kneeing” mot en Björklövenspelare.

_ Eftersom vi var inne i en period med få matcher blev det en lång tid utan speltid. Nu ska det bli skönt att vara med på isen igen. Jag tyckte att straffet var i överkant. Det var inte så att jag medvetet satte ut benet och jag är inte en spelare som håller på med sådant, vilket min tidigare karriär visat.

Återkomsten blir mot MODO borta och Hästen hemma (på måndag) och så fort som möjligt vill Kim spräcka en elak nolla i målprotokollet.

Hittills i år har det inte blivit ett enda mål för honom och torkan irriterar.

_ Jag ligger inte vaken på nätterna och grämer mig, men det är klart att det är retfullt och påverkar en del när jag kommer i lägena. Jag behöver sätta ett mål för att få det att lossna.

_ Från att ha varit center har jag i år blivit högerforward. Det har tagit lite tid att vänja mig och hitta rätt. Det ska dock inte vara något problem, egentligen. Jag borde kunna spela minst lika bra på den positionen.

Får du många gliringar för nollan?

_ Ja det är klart.

_ Inget att säga något om. Det hör till. Jag hade också gett dem om någon annan varit i samma situation.

Om Kim Johansson väntar på att få målskyttet att stämma längtar IK Pantern som kollektiv på att skärpa till powerplay-spelet.

Debutsäsongen 2015-16 var Pantern sämst i serien i PP. Efter halva årets serie är man näst sämst.

_ Vi behöver hitta självförtroendet där och jobbar mycket på att få det att stämma.

Som 28-åring börjar Kim Johansson tänka på livet efter karriären. På sätt och vis har det redan startat eftersom han jobbar som personlig tränare.

_ Jag vill jobba med träning och hälsa.

Robert Burakovsky hoppade in och spelade i Limhamn nyligen strax innan han fyllde 50. Hur länge ska du själv hålla på?

_ Jag kan inte ens föreställa mig att spela som 49-åring. Han är verkligen unik. Vi får se hur länge jag hänger med.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close