skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

VM-brons-vinnare till Rosengård

Ett nyförvärv till är klart för FC Rosengård. Idag skrev Linus Fridolf från Trelleborgs FF på för division 1-nykomlingen.

_ En bra och lovande back som vi är glada för att nu ha i vår trupp, säger FC Rosengårds tillträdande VD och sportchefen för herrlaget Amir Poursamad.

Linus Fridolf fyller 21 år den 14 januari, är fostrad i Vellinge IF och kom till Trelleborgs FF som 15-åring. Han var med i truppen när Sverige vann brons i U17-VM 2013 och var då förbundskaptenen Roland Larssons stora skräll i uttagningen.

_ Vi tänker oss nog honom mest som vänsterback, men han kan spela till höger också.

_ Hans kontrakt med TFF gick ut och han ville till en klubb där chansen att få speltid var större. Han har ingen garanterad plats här heller, men med honom får vi en härlig konkurrens, säger Amir Poursamad.

Så sent som dagen före Linus Fridolf presenterades gjorde FC Rosengård klart med anfallaren Isak Redzic från MFF:s U19 och nu återstår bara två saker.

Avgöra om skyttekungen Mohamed Ramadan ska vara kvar.

Försöka lösa även Daniel Jovanovic från IFK Trelleborg, som ett tag tränat med FC Rosengård.

_ Vi har hela startelve-urvalet från i år intakt med undantag av Mohamed Ramadan. Det finns en öppning för honom. Jag är dock mycket nöjd med urvalet av anfallare som redan finns  truppen, säger Amir Poursamad och berättar att man inlett diskussioner med den förre IFK Malmö-profilen Daniel ”Bato” Jovanovic.

_ Vår tränare Anders Grimberg tror på honom även om han spelade i division 3 i år. Vi får se vad vi kan göra.

Ole Törner

160404 Trelleborgs Linus Fridolf under fotbollsmatchen i Superettan mellan Trelleborg och VŠrnamo den 4 april 2016 i Trelleborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91357
Linus Fridolf lämnar Trelleborgs FF för FC Rosengård. Foto: Bildbyrån

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2