skanesport_desktop-panorama-1

HandbollNyheter

Jeppsson klar för Flensburg

LUGI HF meddelar nu att Simon Jeppsson född -95, skrivit ett treårigt proffskontrakt med tyska SG Flensburg-Handewitt from säsongen 2017/18.

Laget är en av Tysklands absoluta toppklubbar och tränas av svenske Ljubomir Vranjes och vann EHF Champions League (2014) och blev tyska Cupmästare förra året. Som åttaårig börjande Simon spela handboll i LUGI och som 17-åring blev han uppflyttad i A-laget.

Han har vunnit Guld i både USM och JSM Guld P95/96 och därefter kom landslagsuppdrag med deltagande i VM i Ungern (2013) och UVM i Brasilien (2015) för att förra månaden få göra debut i A- landslaget och nu väntar VM i januari 2017.

– En dröm som går i uppfyllelse och jag har knappt insett jag ska spela där nästa år, säger Simon Jeppsson.

– Flensburg är en av världens bästa klubbar och när den här möjligheten dök upp på bordet fanns det bara ett svar. Med den här i bakhuvudet läggs nu allt fokus på LUGI igen och vår väg mot SM-finalen den 27:e maj säger Simon Jeppsson

– Det är oerhört kul att vi kan leva upp till vår målsättning att fostra egna spelare. När de dessutom som tar sig hela vägen från bollskolan i LUGI till en proffskarriär blir vi är oerhört stolta och får också ett kvitto på att klubbens talangutveckling och arbetssätt fungerar. Vi önskar Simon och all framgång säger klubbchef Patrik Bengtsson.

– Ända sedan jag för första gången fick en boll i min hand har jag haft de vinröda färgerna på mig och representerat LUGI. Jag vill passa på att rikta ett tack till alla som har hjälpt mig på resan, nu fortsätter den i Tyskland men jag hoppas självklart att en dag få sätta på mig den vinröda tröjan igen, avslutar Simon.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close