skanesport_desktop-panorama-1

H65Nyheter

H65 nära välta Goliat – fick ”bara” en poäng

H65 har varit som en ur idet nyväckt björn i början av säsongen, yrt vacklande med starka nypor med halvdant sikte.
Nåväl. Nu har björnen vaknat.
Efter 13-8 i första halvlek var laget nära att knocka Sävehof, men de svenska mästarinnorna reste sig på nio och fick med sig en poäng efter ryslig slutminutsdramatik.

Efter knappt elva minuter tog Sävehof timeout. H65 hade skaffat sig ett litet försprång, 5-3 och Jannike Wiberg i målet storspelade (fyra räddningar, en straff klarad och en assist).
Men mästarinnorna var inte sig lika. I de avgörande lägena missade de, ofta grovt, och bara det faktum att Johanna Bundsen i Partillegängets mål höll hög nivå höll dem nära i målprotokollet.
H65 fortsatte att gasa. Mikaela Mässing gjorde 8-4 efter 17 minuter, hennes första kasse den här säsongen, och sakta gick det upp för publiken att det var någonting stort på gång.
Jessica Ryde hoppade in i målet helt plötsligt och var minst lika bra. 11-5 efter drygt 20 minuter innebar att förbundskaptenen och Sävehofcoachen Henrik Signell bet sig i underläppen av frustration.
H65 levererade på topp.
Sävehof långt därifrån.
– Vi hade jobbat mycket med offensiven under uppehållet och idag fungerade både anfall och försvar samtidigt för första gången på hela säsongen, mös H65-tränaren Ola Månsson.
Gästerna hostade upp sig i slutet av första halvlek, men mot de mellanskånska målvaktsprofilerna hade spårvagnsmatadorerna frpån västkusten det jobbigt. Såväl Ryde som Wiberg noterade fem räddningar första 30 minuterna och i paus stod det 13-8.

Sävehof inledde andra halvlek alertare – men det gjorde om möjligt även Jannike Wiberg med fyra räddningar de fyra första minuterna. Måhända bidrog till till viss desperation, för när Sävehof hamnade i något så ovanligt som underläge i SHE så började man att chansa, gnälla på domare – och på varandra.
Vid 15-9 efter 37 minuter inleddes ändå upphämtningsförsöket på allvar.
Nu var det H65 som brände sina lägen – och Sävehof som plötsligt hade marginalerna med sig. På ett ögonblick gjorde gästerna fyra raka mål till 15-13 och det var i allra högsta grad fight igen.
Med åtta minuter kvar hade Sävehof jobbat sig upp till 19-17 och straffkast, men Ida Odén prickade stolpens utsida. Istället kunde Cassandra Tollbring (bilden) sätta 20-17 på sin straff minuten senare och den matchsekvensen kan ha varit avgörande. ”Cassie” snärtade själv in 21-18 med drygt tre minuter kvar och om någon förtjänade att sätta spiken i kistan så var det sannerligen hon. Dock blev det inte så.

Vid ställningen 21-18 och tre minuter kvar hittade domarna en utvisning på H65:s Hvenfelt. Sävehof fick en sista livlina – och tog den. Louise Sand hoppade in 21-20 från kanten och Elin Hallagård reducerade till 21-20 med en dryg minut kvar. Kvitteringen pricksköt Johanna Lindvall Haggren in från sin högerkant med drygt tio sekunder kvar och Sävehof-spelarna kunde jubla åt en poäng.

Ingen i H65-lägret var av naturliga skäl speciellt nöjd med en poäng. Tränare Ola Månsson var bitter.
Vad fokuserar du på?
57 bra minuter eller tre dåliga till slut?
– 30 bra minuter. Första halvlek. Det var då vi verkligen var bra över hela banan. I andra halvlek har Sävehof momentum på oss nästan hela tiden och det var starkt gjort av dem att komma tillbaka som de gör.
– Tyvärr är det i slutet av halvlekarna som vi tappar. Vi orkar inte hålla tempot och skärpan upp hela vägen, så det blir till att gå ut och springa ett par vändor till…

Månsson lyfter även fram målvaktsspelet.
– Jag hade bestämt innan matchen att låta dem spela en kvart ungefär i varje halvlek. Med tanke på hur bra båda var så borde Sävehof inte ha kommit undan med en poäng.

Du är bitter nu – men kan det här vara en värdefull poäng för framtiden? Både mentalt och inför ett eventuellt möte med Sävehof i slutspelet?
– Säkert. H65 har spelat handboll i 50 år utan att ta poäng av Sävehof – nu tog vi åtminstone en. Och då presterar vi ändå långtifrån på topp. Vi kan betydligt bättre och med bättre skärpa i slutminuterna hade vi knipit dem.

Målskyttar i H65 Höör:
Cassandra Tollbring 5
Mikaela Mässing: 4
Anna Olsson: 3
Emma Lindqvist: 3
Sofia Hvenfelth: 3
Marie Wall: 2
Jonna Linnéll: 1

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2