HandbollHandbollsbloggenNyheter

LUGI toppar SHE – Dragan inte helt nöjd

Vilken svettig skånsk handbollskväll!
Vi börjar med El Clasico. Ystads IF hade mycket att bevisa – och nog höjde sig laget jämfört med insatsen mot Ricoh. Förlusten mot LUGI (24-20) kom de undan med till skillnad från i föregående match. Fokus sattes på försvarsspelet, det syntes tydligt. Och med Borgstedt i laget i full form kommer man att få fler enkla mål. Kim Andersson får inte många milimieter att spela på i matcherna – vilket i sig skapar ytor till Borgstedt.
YIF har två matcher kvar i år. Hemma mot Kristianstad och sedan derbyt mot IFK. Jag är inte säker på att de får poäng i någon av matcherna… Negativ press har en förmåga att ta på psyket.
LUGI fortsätter samtidigt att övertyga. Efter magplasket mot Aranäs var försvarsspelet åter på plats. Det är häftigt att se så många spelare som samtidigt befinner sig i väldigt branta utvecklingskurvor.

***

På tal om IFK Ystad så noterade de ännu en bitter knapp förlust, nu mot topplaget HK Malmö.
24-24 med två minuter kvar – och ändå kvitteringsläge med 20 sekunder kvar. Ändå tvingades de duscha av sig förlorarsvett ånyo. 24-26.
HK Malmö gjorde det de skulle, plockade hem två poäng, och tittar man på tabellen är ju det i sin ordning. Helt logiskt. Jag vidhåller ändå att Ystad, som hela tiden besväras av skador och sjukdomar, är på gång. De har en trygghet i sitt 7-6-spel och är minsann ingen enkel pjäs att flytta på. Det har både IFK Kristianstad och HK Malmö fått erfara. Håller sig spelarna kalla tror jag trots allt att de fixar en kvalplats. På måndag tar de sig an Aranäs – den biffen sväljer de.
HK Malmö är spännande att följa. De börjar få en bredd i laget som kan bli avgörande i ett slutspel.

***

IFK Kristianstad körde som väntat över Aranäs fullständigt. Till och med ryssen Tatarincev släpptes in på banan och noterade två mål. Noterbart i övrigt: 13 av 14 utespelare noterades i målprotokollet.

Dessutom. “Bara” 4510 i publiksiffra. Börjar Kristianstadsborna bli mätta på att vinna (och rädda för att förlora, med tanke på publiksiffrorna i CL)?

***

Själv satt jag i en sporthall i Höör och var in i det längsta helt övertygad om att H65 skulle örfila upp Sävehof.
Nu blev det inte så, ty Partillelaget kvitterade i slutsekunderna sedan mellanskånskorna lett hela vägen, som mest med fem bollar.
Matchen var intressant på flera sätt: Sävehofs bristande inställning syntes om inte redan på uppvärmningen så definitivt i första halvlek. Uppenbarligen hade många spelare svårt att tända om inför vardagslunken, Bundsen undantaget.
21-21 slutade matchen inför drygt 600 åskådare. Härlig underhållning trots allt.
Sävehof har i första halvan av serien torskat mot Västerås och spelat oavgjort i Höör (och hade extrem tur med felaktiga domslut när de vann mot Kristianstad med 31-29). Det kommer med all säkerhet bli fler poängtapp och i en (eventuell) final hoppas jag att LUGI eller H65 tvålar dit dem.

Besvikelsen i H65-spelarnas ögon efteråt talade ett tydligt språk. De släppte grisen ur säcken. Och Sävehofspelarna jublade som om tomten kastat ett kilo guld i knäna på dem.

Nya tider nu…

***

LUGI:s damer åkte upp till Boden och knäppte nykomlingarna på näsan – 17-28.
Anna Lagerquist blev bästa målskytt med sex strutar inför 1500 åskådare. Därmed är LUGI nya serieledare.
– Det är klart det är roligt att H65 tog poäng av Sävehof och att Skövde slog Skuru. Tanken på att vinna grundserien lockar såklart, men det är långt kvar och vi har svåra matcher borta mot Skövde, H65 och Skuru, säger tränare Dragan Brljevic.
Som inte var helt nöjd (det är han fan aldrig…) trots seger med elva bollar.
Spelet var inte på topp trots elva bollar.
– Det var en hel del saker som inte fungerade som det skulle.
Dessutom vilade Hanna Blomstrand helt och hållet.
– Hon stukade foten fyra dagar före EM. Hon satt på bänken hela matchen.
Vad var bäst idag då?
– Jag vill framhålla Elinore Johansson och Olivia Löfqvist – de har båda tagit steg framåt under uppehållet.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close