IK PanternIshockeyNyheter

Pantern etablerat i Allsvenskan

När årets säsong startade hade 53 lag spelat i Hockeyallsvenskan.

Över 20 av dem är redan sämre än IK Pantern!

Jag älskar maratontabeller.

Noggranna, statistik-intresserade eldsjälar lägger ner massvis med jobb så att vi nördar kan grotta ner oss i dem och dra mer eller mindre intressanta och relevanta slutsatser.

Det finns givetvis en maratontabell för Hockeyallsvenskan också.

Serien som startade 1982-83 som Allsvenskan, bytte namn till Superallsvenskan – jo jag vet, det var ett ganska korkat namn – 1988-89 och till nuvarande Hockeyallsvenskan 2005-06.

VIK Västerås leder med 709 poäng, 52 före tvåan Bofors Karlskoga.

Efter en säsong låg IK Pantern 33:a på 50 poäng.

Om ni inte känner igen siffran 50 beror det på att man i maratontabellen räknar noll poäng för förlust, en för oavgjort och två för seger oavsett om den kommer under ordinarie tid eller i förlängningen. Straffslagningen nonchaleras helt! Inget mål i förlängningen och resultatet räknas som oavgjort, det vill säga en poäng var.

Ett bra upplägg, tycker jag.

Hittills i år har IK Pantern passerat IFK Arboga, Team Kiruna och Linköpings HC och är därmed uppe bland de 30 bästa lagen.

Siktet är nu satt på Bodens IK som har 81 poäng. Djurgården har 118.

Finns det en poäng bakom allt det här, förutom tjusningen i tabellen som sådan?

Tycker faktiskt det.

IK Pantern är fortfarande den lilla kvartersklubben, uppstickaren, i stabila hockeyfästen uppåt landet kanske till och med dagsländan. Men Kirsebergsklubben i Malmö Isstadion är faktiskt mycket mer än så.

Det har gått snabbt.

Men förra säsongen som nykomling var det första steget, den pågående säsongen är steg två och om inte alla tecken slår fel kommer både den och maratontabellen att bli ett bevis på samma sak: att IK Pantern på bara två år blivit ett etablerat allsvenskt lag.

Bara så att ni vet…

Fast en sak måste IKP kvickt rättta till.

Förra säsongen var laget sämst i serien i powerplay.

Efter halva årets serie är man näst sämst.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close