InnebandyNyheter

Innebandytjejer intar Helsingborg

Som en del av Skånes Innebandyförbunds satsning ”Fokus Tjejer” anordnas nu på onsdag den 28/12 en inspirations- och utvecklingsträff i Helsingborg Arena. 120 skånska tjejer i åldrarna 9-12 år kommer för att träffa både nya och gamla innebandykompisar och genomföra tre fullmatade träningspass med tre av våra skånska landslagsstjärnor. 

Nytt för just den här träffen på jullovet är att Skånes Innebandyförbund även gjort en specialsatsning för att locka unga tjejer med utländsk bakgrund att prova på innebandy. En satsning som verkligen gav frukt med hela 40 (!) tjejer som kommer att testa på innebandy för första gången i samband med Fokus Tjejer på jullovet.

– Såväl inom skånsk som svensk innebandy försöker vi jobba mer aktivt med att inkludera så många som möjligt i vår verksamhet. För det är när vi gör vår sport tillgänglig för fler, som vi också kan öka mångfalden inom skånsk innebandy, säger Niklas Svensander och utvecklar:

– Och gensvaret med hela 40 tjejer som för första gången vill testa på innebandy är jätteroligt! Unga tjejer med utländsk bakgrund är ju en grupp som vi inom innebandyn och även idrotten som helhet har svårt att nå.

Fokus Tjejer-träffarna inleddes 2014 då Skånes Innebandyförbund ville skapa ett koncept som var ”skräddarsytt” för, med och av tjejer. Det finns massor av läger och ”camper” runt om i innebandy-Sverige där tjejer absolut är välkomna, men det finns väldigt få om ens några där tjejerna står helt och hållet i fokus.

– Nu vill vi testa om våra Fokus Tjejer-träffar kan fungera som en inkörsport till innebandyn även för tjejer som aldrig tidigare provat på sporten, avslutar Niklas Svensander.

På plats nu på onsdag 28/12 för att inspirera och utveckla de 120 tjejerna, samt dela med sig av sina bästa råd och tips är tre skånska landslagsstjärnor på damsidan:

Ellen Rasmussen (bilden) – landslagets och Malmö FBC:s stora talang och poängmaskin som blev utsedd Årets Rookie i SSL förra säsongen.
Stephanie Boberg – Höganäs-tjejen som via FBC Engelholm flyttade till Göteborg och Pixbo, och var med och vann senaste SM-guldet i april i år.
Johanna Nilsson – center och tekningsexpert i Malmö FBC som var med och spelade hem ett silver i student-VM i Portugal i somras.

Och för medföljande föräldrar och ledare anordnas även en gratis föreläsning;
”Förenas i förening” med Magnus Karlsson från Skåneidrotten/SISU Idrottsutbildarna.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close