FotbollNyheter

Rudolfsson förlänger med Kristianstad FC

Kristianstad FC får behålla Martin Rudolfsson. Dagen före julafton presenterade klubben ett nytt tvåårskontrakt med den 28-årige backen.

Han kom till KFC mitt under årets säsong från krislaget – och numera konkursade – Ängelholms FF ch gjorde succé.

I ett ungt lag tillför han dessutom värdefull rutin.

– Det var lite det vi saknade förra säsongen. Målsättningen är att höja vår snittålder på 21,5 år. Ska man lyckas att ta steget upp måste man ha spelare med erfarenhet, säger KFC:s sportchef Anders Swahn till division 1-klubbens hemsida.

Att Kristianstad FC nyligen gjorde klart med 32-årige Antonio Rojas från Halmstads BK  hjälper också till i den målsättningen.

_ Det är viktigt att man har spelare som varit med på högre nivå och jag tycker att vi börjar få en bra mix av rutinerade spelare och spelare med ungdomlig entusiasm., fortsätter Swahn.

Karriären startade i Hörby FF för Martin Rudolfsson. Sedan har han spelat i Malmö FF, Lunds BK, Landskrona BoIS och Ängelholms FF. Hela tiden har han gjort massvis med nytta som ytterback, men i KFC har han även spelat en del som mittback.

_ Jag ser ju mig ju själv som en ytterback, men jag kommer säkert att om något år avsluta karriären som mittback, säger Martin Rudolfsson till hemsidan.

Och det är just en mittback Kristianstads FC jagar som det sista nyförvärvet innan truppen är klar.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close