Nyheter

Inga byten i andra halvlek gav teamet poäng

Team Eslöv var uträknade i omgångar mot Kristianstad.
Men trots att man spelade med i praktiken samma lag i 60 minuter så lyckades man få en poäng med sig.
– Poängen var extremt viktig rent moraliskt, säger tränare Tomas Westerlund.

Kristianstads HK hade det nästan lite “för” enkelt vissa stunder i inledningen av Skånederbyt viket gjorde att motivationen syntes brista. Slarvet och nonchalansen var uppseendeväckande och bidrog till att 12-7 blev 12-11 och 15-15 i paus. Plötsligt blev det match igen i vad som först såg ut att kunna bli en massaker.

1322 i publiken lät som 124 och hemmalaget hade uppenbarligen svårt att tända om. Lagen höll jämna steg i början av andra halvlek, sedan kom ett KHK-ras man först såg ut att bli matchavgörande.
Med 14 minuter kvar tog Kristianstad timeout i 23-24-underläge. Tre minuter senare stod det 23-27 på tavlan.
Men, som ni vet, i handboll svänger det snabbt. Ytterligare fem minuter senare var siffrorna 29-27. Matchen svängde som en alpstig och när det stod och vägde var det Lucie Satrapova i KHK-målet som stängde igen.
Samtidigt som Eslövs niometersuppställning av naturliga skäl tappade slagkraft. Ändå… ÄNDÅ lyckades laget via tryckspel forcera in 29-29 med knappt fyra minuter kvar.
Med drygt tio sekunder kvar av matchen satte Anna Bardis sin åttonde straff på lika många försök. Hennes 13:e mål totalt! 30-30 stod sig matchen ut och för Team Eslöv var det en halv seger.

Anna Bardis, Julia, Betty Svensson, Sara Strand, Andrea Johansson och Emelie Lindvall. Samtliga spelade NONSTOP som utespelare i andra halvlek.
Du hade inte många trådar att dra i, Westerlund?
– Nej, precis. Det handlade mest om att hitta detaljer i spelet som fungerade bra och försöka trycka på det. Som samarbetet mellan Julia Bardis och Sara Strand som gav många straffar.

Vad betyder den här poängen för er?
– Den var extremt viktig moraliskt. Att vi kan ta poäng mot slutspelslag trots de här förutsättningarna är nyttigt att ta med sig. Dessutom vann Kristianstad målvaktsmatchen rätt klart.

När ett elitlag drabbas av många sjukdomar och skador samtidigt brukar det finnas juniorlag och utvecklingslag som man kan plocka in spelare ifrån. Så är dock inte fallet här.
– Eslöv har inget juniorlag och division två-laget består mest av äldre spelare som håller igång för att det är kul. Det är väldigt tuffa förutsättningar och naturligtvis går det ut över elitlaget.

Två säsonger i följd har ni halkat in på en slutspelsplats med knapp marginal. Nu handlar det väl om helt andra målsättningar?
– Naturligtvis. Målsättningen nu är att undvika nedflyttning och försöka kvala sig kvar i SHE. Det i sig kommer att bli oerhört tufft.

En av ljuspunkterna idag, på skadefronten, var att Rebecca Isaksson var inskriven i truppen igen efter sin knäskada.
– Hon gjorde sin första träning igår. Förhoppningsvis kan hon göra sin första match hemma mot Kristianstad den 14 januari.

En sådan som Lina Wessberg saknades idag. Hon är väl inte också skadad?
– Nej, hon tränade som vanligt igår, men fick kräksjuka idag. Förhoppningsvis är inga fler smittade för då får vi svårt att få ihop lag framöver.

Team Eslöv har blott en seger på 10 matcher och fem inspelade poäng. Ändå har laget tre lag bakom sig; Hellton (5), Boden (4) och Skara (3).
Upp till slutspelsplats är det fem poäng där BK Heid befinner sig.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close