FotbollNyheter

Prespa Birliks tionde nyförvärv

Prespa Birlik har gjort klart med försäsongens tionde nyförvärv.

Det färskaste tillskottet i truppen är den 27-årige mittbacken Robert Medvegy, som i år spelade division 2-fotboll för IK Franke.

Tidigare har han spelat i Superettan för Degerfors IF och division 1 för Västerås SK.

_ Robert är en duktig mittback, som också kan spela vänsterback om det skulle behövas. En snabb spelare som är en vinnarskalle och ger oss ytterligare dimensioner i vårt spel, säger KSF Prespa Birliks sportchef Meyam Javan till klubbens hemsida.

Robert Medvegy är från Västerås och det var där han började spela fotboll i IFK Västerås. Det var dock i ett annat Västeråslag Skiljebo SK, han slog genom och värvades till Degerfors. Där blev det 21 matcher i Superettan 2012.

IK Franke är också en Västeråsklubb, så hittills har han frånsett utflykten till Degerfors, hållit sig i hemtrakterna.

Redan under hösten flyttade han dock till Malmö, på grund av kärleken.

_ Det stämmer, min flickvän och numera sambo studerar i Alnarp, så det är anledningen till att jag bor här nere, berättar han på Prespa Birliks hemsida.

_ Prespa Birlik är en klubb som förtjänar spel i högre divisioner och man har tydligt deklarerat att man vill tillbaka till division 1. Det är en klubb som till varje pris vill vinna med en passningsorienterad fotboll vilket jag står bakom helt och hållet.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Robert Medvegy blir alltså den tionde nya spelaren i Prespa Birlik-truppen.

Tidigare har KSF Prespa Birlik gjort klart med Anton Viklund, Marcus Eskilsson, Freddy Borg och Christoffer Levi från FC Höllviken, Rakib Issah från tyska 2 Bundesliga-laget FC Union Berlin, Mathias Jung från IFK Berga i Kalmar, Erik Hoang från Kalmar FF U19, Peter Nilsson från FC Rosengård samt Victor Sköld från Kvarnby IK.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close