HandbollHK MalmöNyheter

Lysande spel av HK Malmö

HK Malmö gjorde årets bästa insats och tryckte dit Alingsås med 26-21 hemma i Baltiska Hallen.

En enkel förklaring till den stabila segern kunde varit att Alingsås spelade dåligt. Så var det inte alls. Alingsås var bra. Men HK Malmö var bättre.

En annan betydligt sannare förklaring var att Dan Beutler spelade så tokbra i målet som nästan bara han kan göra. När HK Malmö gått loss till 7-3 efter en kvart hade han redan gjort åtta räddningar och han höll nivån.

Men det var inte heller därför HK Malmö vann. Det var en lagseger. Försvaret var tätt, anfallet levererade och Zoran Roganovic klev fram både bakåt och framåt. I försvaret var det han som framförallt såg till att Magnus Persson kom helt bort. Nu stannade både Persson och Jesper Konradsson på ett mål var. Framåt spelade veteranen Roganovic mittnia och gjorde det på ett riktigt bra vis.

_ Det var längesedan senast, men jag är nöjd. Jag försökte mest se till att andra kom i lägen och avslutade inte så mycket själv. Och bakåt gjorde vi nog en av årets bästa insatser, om inte den allra bästa, konstaterade Zoran Roganovic.

Han var dessutom tillfreds med att Magnus Persson plockades bort.

_ Magnus är en klasspelare och det var viktigt. Fast han gjorde målet över mig.

Mest nöjd var han dock med att både han och HK Malmö kunde spela en match mot Alingsås där det kändes avgjort mitt i den andra halvleken.

_ Med en kvart kvar tänkte jag, det är är avgjort. Det var en riktigt skön känsla. Alingsås har det bästa försvaret i hela Handbollsligan tycker jag, så det är inte vilket lag som helst.

Det fanns många fler som spelade bra i HK Malmö. Jim Andersson och Linus Persson kan nämnas, men utmärkelsen till matchens lirare var ändå självklar. Dan Beutler var klockren.

_ Fast det där med procent och sånt tittar jag inte på, det är mest i Sverige man gör det. Bästa målvakten är den som är bäst sista 10-15 minuterna. Försvarsinsatsen var också betydelsefull. Vi hade pratat om Alingsås kontringar. Nu fick de väldigt få mål där, betonade Dan Beutler.

_ Vi har stått bra i försvaret de fem-sex senaste matcherna. Men det går inte att slappna av mot något lag i Handbollsligan. Vi var ju på vippen att ställa till det mot IFK Ystad och nu möter vi Hammarby borta före uppehållet. Hammarby hemma är svårare än IFK Ystad så det gäller att vara på tårna. Sedan ska vi förhoppningsvis få lite ledigt.

Bäst i Alingsås HK var Felix Claar som gjorde åtta mål och kunde satt dit ett par till. Honom fick försvaret aldrig riktigt koll på.

HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen tog dock rätt lugnt på det.

_ Om vi nästan nollar Jesper Konradsson och Magnus Persson är det enkelt att smälta att en annan spelare gör åtta mål. Bättre att han gör åtta än att de andra gör fem-sex var.

Strax över 1 300 i Baltiskan var helt okej. Mot slutet stod nästan alla upp och hyllade hemmalaget.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close