HandbollHandbollsbloggenNyheter

Lyssna nu på mig, gud

Handboll är enkelt.
Sätt Dan Beutler i mål.
Resten löser sig.

Jo. Men det är ju så!
Frågan vilken Alingsåsare som helst.
Det är möjligt att Dan Beutler är inne på sin sista säsong. Vilket känns helt galet. Insatsen ikväll var magisk. Vig som en 14.årig kinesisk elitgymnast, oberäknerlig som en 031-kommunpolitiker och kvicktänkt som en miniräknare.
Kommer ni ihåg den sinnessjuka straffräddningen mot Kristianstad? Ikväll svarade han för en ännu värre grej på ett friläge – när han hoppade upp och liksom pendlade med sträckta ben i luften. När gravitationen normalt sett får målvakter att rasa med röven i backen hänger Beutler kvar i ett slags målvaktskosmos som bara han behärskar. Ticsens konung.

Sveriges bästa målvakt.
Sveriges bästa målvakt.

Beutlers målvaktsspel är fascinerande, obegripligt och extremt underhållande. Ungefär som hans liv i övrigt.
Om du läser detta gud, vilket du förmodligen gör, så snälla rara söta – så lyssna nu. Skona mig för alla mina synder och få Dan Beutler att göra en säsong till. Något av det åtminstone.

Amen.

Och inte nog med att Beutler var på plats.
Hela HK Malmö svarade för en strålande insats när man besegrade Alingsås med 26-21. Ett Alingsås som imponerat oerhört innan den här matchen. Malmöspelarna visade ett försvarsspel som helt tog udden av dem. Cred till Stians videogenomgång – hans spelare visste allt om Alingsåsspelarna. ALLT! Hur de gick på övergångar, när och vart de sköt, vart de spenderade julen, åt till frukost och önskade sig i julklapp.
Speciellt imponerad blev jag av Jim Andersson. När missade Malmös Långben på högersex ett avslut senast? På träningen i augusti?

Långben på språng.
Långben på språng.

Och är det inte lite märkligt, säg?
Att när HK Malmö saknar sin spelfördelare och lagkapten Robert Månsson (knäskadad) så svarar man för säsongens bästa insats.
Och när Ystads IF saknar sin stora profil, Kim Andersson (magsjuk), så svarar man för säsongens bästa insats – när man spöar IFK Kristianstad.

I Ystadlägret var det sannolikt en förvånande tvåpoängare och definitivt en efterlängtad dito. Speciellt glädjande var det att se Anders Perssons målvaktsspel. Jag ska inte säga att han sett frustrerad och 90-procentig ut (bara antyda det) – men nog var det en snäppet vassare Snickare mellan stolparna den här gången. Får YIF igång sitt målvaktsspel ordentligt så ska man nog kunna lyfta.

Jag ska inte säga att det har varit ett resultatmässigt fiasko så här långt under 2016 (bara antyda det) – men den här segern måste gett hela laget, ledarstaben, kanslipersonalen, styrelseteamet och ortsborna en betydligt bättre magkänsla inför fortsättningen. Lyckas man (och det bör man såklart) slå IFK i fredagens derby ser den där slutspelsplatsen betydligt mer nåbar ut.

För Ystads IF ska till slutspel. Det känns givet. Det viktiga nu är att laget fattat att det per automatik inte ÄR givet.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close