FotbollMalmö FFNyheter

Ken Hansson till Husie

Förra gången Ken Hansson spelade i division 5 gjorde han 49 mål. Nästa år ska Malmöfotbollens kanske störste skyttekung i de lägre serierna representera Husie IF. I division 5!

Målrekordet kom i Heleneholms SK där han på tre säsonger i början av 2000-talet gjorde långt över 100 mål. Han har även varit skyttekung i Limhamns IF, IFK Klagshamn, FC Rosengård och BK Olympic. I Bunkeflo IF/LB07 fick han det lite svårare och klubben värvade in spelare från utlandet, men han kom ändå upp i åtta mål i Superettan.

_ Vi är jätteglada över att Ken vill spela med oss och det blir en kanonförstärkning, säger Dennis Jansson, senioransvarig i Husie IF.

Tidigare har Husie IF gjort klart med en annan stor offensiv profil i Malmös fotbollsvärld, Blerim Mullici, närmast från Kosova IF. Han har även blivit ungdomsansvarig för sjumanna-fotbollen i klubben och ska kombinera det med att spela i A-laget.

Ken Hansson kommer att inleda en tränarutbildning.

_ Det är så vi har bestämt oss för att jobba. Vi erbjuder ledar- och tränarutbildningar och uppdrag för dem som redan etablerat sig som ledare, som Blerim. Jag hade både sjumanna- och elvamannafotbollen på ungdomssidan tidigare plus att jag är senioransvarig. Nu går Blerim bredvid mig ett tag och lär sig mer om de yngre lagen i Husie. Sedan kan han ta över, säger Dennis Jansson.

_ I division 5 får man tänka annorlunda. Med Blerim och Ken i klubben blir det dessutom enklare att locka hit andra duktiga spelare. Tillsammans känner de ju alla i fotbolls-Malmö och alla vet vem dom är. Därför räknar vi nästan med att ett par andra starka namn också snart ska bli klara. Det behövs. Efter ett par dåliga år har vi tappat i stort sett hela laget och fått fylla på med juniorer.

Dennis Jansson hymlar heller inte med att Husie IF inte kan ligga kvar i division 5 särskilt länge. Då lämnar talangerna innan – ibland långt innan – de är färdiga för seniorfotbollen i den egna föreningen.

_ Division 5 räcker inte alls.

_ Större klubbar rycker i talangerna och de lämnar oss hela tiden. Inget konstigt med det och vi tänker inte stå i vägen när de får chansen till något riktigt bra. Men vi ser ju gärna att de spelar något eller några år i Husie IF:s seniorlag först. Då kan vi inte ha laget i division 5, betonar Dennis Jansson och berättar att på sikt är det comeback i division 3 som gäller.

_ Husie IF fyller 70 år 2019. Då vill vi vara i division 3!

Husie IF har även gjort klart med fem unga spelare. De är:

Yacine Bendakou Neroth, 19, från BK Olympic.

Felix Adler, 19, BK Olympic.

Omar El-ali, 18, målvakt, Hyllie IK.

Anis Hamadan, 19, IFK Malmö.

Oscar Mårtensson, 18, BK Olympic.

Oscar Mårtensson gjorde bara ett kort gästspel i Olympic. Innan dess spelade han i många år i MFF:s U17 och U19-lag och var bland annat nere i Werder Bremen för testträning tillsammans med Dennis Hadzikadunic, som i år flyttades upp som lärling i MFF-truppen.

Nu ska Oscar Mårtensson göra en nystart av karriären i Husie IF.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close