IK PanternIshockeyNyheter

Pantern slog serieledaren

Pantern besegrade serieledaren BIK Karlskoga med 4-2 och är nu bara nio poäng från förstaplatsen i Hockeyallsvenskan.

Det var dessutom den tredje raka vinsten.

_ Vi åkte på två knappa förluster. Starkt och stabilt att vi reste oss och nu kan fira nyår med tre raka vinster, konstaterade Pantern-tränaren Håkan Åhlund nöjt.

IK Pantern tog kvickt ett grepp om spelet och fick dessutom utdelning med 1-0 genom Axel Wemmenborn och 2-0 av Dennis Svensson.

Då började Karlskoga lägga mer energi på gnäll mot domarna och på att få Panternspelarna ur balans än på det egna spelet.

_ Åtta minuter och så var det gamla Karlskoga. Annars har det inte varit så mycket sådant från dem i år. Men vi koncentrerade oss på vårt och gick inte i fällan. Däremot borde inte domarna gett sig in i så många diskussioner med dem, tyckte Håkan Åhlund.

Ett undantag fanns det dock från regeln att Panternspelarna tog det lugnt.

Johan Ivarsson fick matchstraff efter slagsmål med Karlskogas Ricard Blidstrand och kunde fått det efter en bentackling redan i den första perioden.

I spelet var BK Karlskoga aldrig riktigt nära att nå ifatt. Reduceringsmålen kom vid Pantern-ledningar på 3-0 och 4-1. Egentligen kom avgörandet redan när IKP klarade av en och en halv minuts spel i tre mot fem och sedan nästan omedelbart gjorde 3-0 genom Victor Björkung.

Då hade det bara spelats 1,24 av den andra perioden. I den satte Erik Nyström dessutom dit 4-1.

Efter två mycket starka Pantern-perioder blev det rätt avslaget i den tredje. Men sista minuten mindes ändå större delen av de 814 i publiken hur bra Pantern spelat i början och hyllade laget genom att stå upp och applådera.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close