Nyheter

HIF-klippa lämnar för Örebro

Johan Mårtensson följer inte med Helsingborgs IF ner i Superettan. Idag blev det officiellt att han lämnar för Örebro SK.

Den 27-årige innermittfältaren Johan Mårtensson är klar för ÖSK. Under fredagen skrev han på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019.
– Johan är en spelare som jag alltid velat ha, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén.

Johan Mårtensson återförenas nu med tränare Alexander Axén. De jobbade med varandra i GAIS innan Johan Mårtensson blev utlandsproffs i holländska FC Utrecht.

– Jag har bara positiva saker att säga om Johan. Vi lärde känna varandra under min tid i GAIS och det känns riktigt kul att han väljer att komma till oss. Han är passningsorienterad, har bra fart och jag tror att vi kommer få se honom släppa loss i ÖSK-tröjan, säger Alexander Axén till klubbens hemsida.

– Allt kändes väldigt bra med ÖSK och jag gillar klubbens sätt att spela fotboll på. Jag lärde mig mycket av Alexander under min tid i GAIS och jag ser fram emot att jobba med honom igen. Jag kommer ge mitt allt varje dag för att ÖSK ska bli så framgångsrika som möjligt, säger Johan Mårtensson

– Johan är en klasspelare som stärker oss direkt. Dialogen med Helsingborg har varit bra och konstruktiv, säger sportchef Magnus Sköldmark.

– Jag vill tacka alla spelare, ledare, supportrar och folk som jobbat runt omkring klubben för de här åren. Jag har träffat på många härliga människor. Denna säsong blev inte som någon av oss hade tänkt sig och det känns oerhört tråkigt. Jag önskar klubben stort lycka till i framtiden, säger Johan Mårtensson till Helsingborgs hemsida.

Mårtensson spelade totalt 62 matcher för Helsingborgs IF, varav en var ett inhopp.

– Johan har varit en krigare på mittfältet som starkt bidragit till föreningen både på och utanför plan. Vi i HIF vill tacka för dessa år och önska all lycka till med nya utmaningen, säger klubbdirektör Mats-Ola Schulze.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close