FotbollMalmö FFNyheter

“Mudi” förstärker Prespa Birlik

Ingen rast, ingen ro. Prespa Birlik kör på med nyförvärven.

Det senaste i raden är förre MFF-spelaren Muamet “Mudi” Asanovski. Idag skrev den 25-årige yttermittfältaren på för division 2-klubben.

Det finns en särskild anledning till att Prespa Birlik kan glädja sig lite extra över just det här nytillskottet.

_ Mudis pappa Adnan Asanovski är en ikon i Prespa Birlik. Han har spelat flest A-lagsmatcher av alla i klubben. Givetvis är det speciellt när sonen då skriver på för oss och också ska spela i Prespa, säger Prespa Birliks ena sportchef Meysam Javan.

_ Sedan är han givetvis en mycket skicklig fotbollsspelare också. Vi har genomgående plockat hit spelare som är bättre än division 2 och har meriter från spel i division 1 och Superettan. Därför kommer vi att nöja oss med en trupp på 19 spelare.

Kvalitet före kvantitet alltså.

Men trots att Muamet Asanovski blir nyförvärv nummer tolv saknas det fortfarande pusselbitar i truppen.

_ Vi för fortfarande förhandlingar om att förlänga kontrakten med tre av årets spelare. Skriver de på ska vi ha två nyförvärv till. Stannar ingen av dem ska vi ha fem nya till, konstaterar Meysam Javan.

Muamet Asanovski spelade i MFF till han var 19 år gammal. Sedan blev det två år i danska AB och efter det Ängelholms FF, Landskrona BoIS och FC Höllviken. Innan han lämnade MFF var han med om att vinna SM-guld i U19-klassen plus två inhopp i Allsvenskan och i Ängelholms FF blev det totalt 54 matcher och sju mål i Superettan.

_ Vi har haft ögonen på Mudi en längre tid och länge velat ha honom. Nu gick det vägen och det handlar om ett ettårskontrakt, berättar Meysam Javan.

_ Det kommer att bli en väldigt speciell känsla att få dra på mig PB-tröjan. Jag har följt Prespa på nära håll sedan barnsben, säger Muamet Asanovski till klubbens hemsida.

De tidigare elva nyförvärven är Anton Viklund, Marcus Eskilsson, Freddy Borg, Christoffer Levi och Magnus Carlsson från FC Höllviken, Rakib Issah från tyska 2 Bundesliga-laget FC Union Berlin, Mathias Jung från IFK Berga i Kalmar, Erik Hoang från Kalmar FF U19, Peter Nilsson från FC Rosengård, Victor Sköld från Kvarnby IK samt Robert Medvegy från IK Franke.

Nytt på andra hållet:

Gabriel Frimpong ska spela i laget som såg till att Prespa Birlik fick lämna division 1: Mjällby AIF.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close