Nyheter

Gratis entré när H65 spelar derby

Det vankas mellanskånskt derby i Höör under torsdagen.
Team Eslöv kommer på besök när serien vänder och i H65 hoppas man på fullsatt läktare.
– Det är gratis entré. Ju mer folk – desto mer kan vi dra in i pengar till Rädda Barnen, säger Lasse Eklöv i H65.

Gratis elithandboll.
Det hoppas H65 Höör ska locka ordentligt med publik till Sporthallen.
– Det är generösa sponsorer i form av flera lokala som gjort det här möjligt – de lägger åtta kronor för varje åskådare. Om vi blir full hall och drygt 600 åskådare genererar det cirka 25 000 kronor Rädda Barnen. Förhoppningsvis hjälper en del på plats till med att krydda insamlingen ytterligare, säger Lasse Eklöv, marknadsansvarig och assisterande tränare
Rädda Barnen kommer själva att vara på plats för att informera om sin verksamhet.

När SHE har kommit halvvägs befinner sig H65 på en femte plats. Ett skade- och sjukdomsdrabbat Team Eslöv krigar i botten av tabellen med fem poäng upp till slutspelsplats. När lagen möttes i Eslöv förra veckan gick Höörlaget segrande; 26-32.
– H65 är kraftigt på gång. Vi har inte förlorat sedan oktober, har fått tillbaka flera spelare efter skador och har kunnat träna på ordentligt i veckan. Målsättningen är att klättra ett par placeringar i tabellen fram till våren – det är ju tight med flera lag på nästan lika många poäng.

H65 är stora favoriter?
– Det ska vi väl vara också, men som alla i Höör och Eslöv vet så är det något speciellt med derbyna mellan de lagen. Senast var det hyfsat jämnt en bra bit in i andra halvlek. Jag hoppas och tror på en bra match med härlig stämning på läktarna. När hallen är full skapar det ett tryck som inte finns hos så många andra lag i SHE och definitivt inte på några andra ställen i Höör.
– Kom på handboll – och gör samtidigt en god gärning bara genom att vara på plats, tipsar Eklöv.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close