Nyheter

Innebandytalanger gör upp i norr

Under hösten har uttagningar till Skånelaget för både F16 och P16 samt ett antal distriktslagssamlingar genomförts, och nu är det äntligen dags att mäta krafterna med övriga distrikt i landet.
– Det ska bli spännande att få ett kvitto på hur skånsk innebandy står sig gentemot de övriga distrikten, säger Vidar Jonsson-Wallin, överledare för Skånelagen samt ansvarig för distriktslag och talangutveckling på Skånes Innebandyförbund.

Skåne har fått en på pappret ganska tuff lottning på killsidan och hamnat i samma grupp som Göteborg, Gästrikland, Norrbotten samt Östergötland (som tog brons förra säsongen)
– Killarna har ett spännande lag i år, de har visat fina resultat i träningsmatcherna och fått ihop spelargruppen på ett bra sätt. De spelar i en öppen grupp där mycket kan hända, så det gäller att de håller en jämn och stabil nivå under matcherna. förutspår Vidar Jonsson.

På tjejsidan har Skåne lottats i en fyralagsgrupp med Hälsingland, Värmland (som vann guld förra året) samt ”stormakten” Stockholm. Också det en riktigt tuff lottning, i alla fall på förhand.
– Tjejerna har jobbat på bra den sista tiden inför SM så det ska bli riktigt intressant och se om de kan ta sig vidare från denna svåra grupp, där Stockholm får ses som stora favoriter.

Gruppspelsmatcher Skåne F16:
Tor 5 januari kl 14:30: Skåne–Stockholm
Fre 6 januari kl 12:00: Hälsingland–Skåne
Fre 6 januari kl 18:00: Skåne–Värmland

Gruppspelsmatcher Skåne P16:
Tor 5 januari kl 10:00: Göteborg–Skåne
Tor 5 januari kl 16:30: Skåne–Östergötland
Fre 6 januari kl 10:30: Gästrikland–Skåne
Lör 7 januari kl 09:00: Skåne–Norrbotten

Relaterade artiklar

Back to top button
Close