HandbollHandbollsbloggenNyheter

LUGI:s mur och Malmös utmaning

LUGI:s försvar är sannolikt seriens bästa. Kanske inte alltid i början av matcherna – men när man väl ringat in motståndarnas rörelsescheman och tröttat ut dem. Matchen borta mot Kristianstad var inget undantag.

Från 11-12 i paus till 13-21 på tio minuter i andra halvlek. Ida Nilsson i målet sänkte sin gamla klubb och hade verkligen hjälp av m u r e n framför sig. 19-28 slutade det, bland annat efter delikat spel av kantvesslan Beatrice Nilsson som landade på åtta mål. Jag har lärt mig att MEP-räkningen verkligen inte är att lita på (datainmatarna blandar ihop spelare), men att hon landade på 6,9 är ändå imponerande. Melissa Petrén var också vass; 5,72.
Ofta framhålls Anna Lagerquist och hennes fotarbete i sådana här sammanhang, men den här gången var det ingen speciell spelare som stack ut i försvarsarbetet. Det var som att se en myrpatrull ute på mission, hamnade någon ett snäpp fel täckte övriga fem upp utan att man fattade hur det gick till. Och på sidlinjen stod general Brljevic med armarna i kors som en staty. Hans självspelande piano ljöd upp till Mozarts Sonata och så var ytterligare två poäng hemma.

LUGI är, föga oväntat, det lag i SHE som släppt in minst mål. 224 på tolv matcher. Näst bäst är Skuru med 229 – men de har samtidigt bara spelat tio matcher. Två (!) mindre.

***

Nytt Skånederby imorgon.

I H65-lägret hojtas det om full hall och när man tar emot Eslöv på hemmaplan vore det ju attan om man inte lyckades. Dessutom med en fri entré-kampanj i ryggen.

Jag förväntar mig ingenting annat än klar H65-seger. Om luften går ur Eslövs startsexa i tidigt skede kan det bära iväg till stora siffror.

För Eslövs del (samt för Hellton och Boden) så är det naturligtvis positivt att bottenlaget Skara tappar sin absolut viktigaste spelare i form av Monika Rajnohova. Den slovakiska landslagsspelaren har producerat en fjärdedel av Skaras mål den här säsongen och ligger på sjätte plats i SHE:s skytteliga.
Jag har otroligt svårt att se Skara klara sig kvar nu. De borde rimligtvis bli en ännu större slagpåse än vad de redan är.
Varför Monika lämnar?
Hemlängtan.
Och jag kan förstå henne. En kvart på Skaraslätten är en kvart för mycket. Tänk er då ett helt år.

Bert Karlsson måste nog shoppa loss ordentligt – illa kvickt – om han ska rädda kvar sitt handbollslag i SHE.

***

HK Malmös nackslag med Robert Månssons korsbandsskada var naturligtvis tungt. Men samtidigt ska ett lag som krigar om en finalplats inte vara beroende av att en spelare skadar sig under säsongen. Snarare bör det vara budgeterat. Att det handlade om en mittnia gör det lite känsligt såklart, men med spelgenier som Zoran Roganovic och Fredrik Petersen som kan gå in på den positionen är jag inte speciellt orolig för att HK Malmö-bygget ska rasa ihop.

Det är ju, som bekant, när sådana här luckor i ett lag uppstår som andra spelare får chansen att fylla dem.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close