Nyheter

Nobbades i BoIS – klar för division två-klubb

Det blev en hel del rabalder när Landsrona BoIS lagkapten Micke Dahlgren inte fick förnyat kontrakt med klubben efter den gångna säsongen.

Nu har han gjort klart med en ny klubb – Hittarps IK.

Hittarp presenterar idag en riktig prestigevärvning. På sin hemsida skriver man bland annat:

“Dahlgren kommer senast från Landskrona BoIS och blev i år utsedd till årets ytterback i hela division 1. Därutöver har han spelat allsvensk fotboll i GAIS samt otaliga matcher i Superettan för Ängelholms FF under perioden 2010-2014. Det är således en meriterad herre som ansluter till herrlaget. Det är dock i de svartvitrandiga från Landskrona som han gjort starkast avtryck och faktum är att Micke är den fjärde i generationen Dahlgren som representerat BoIS på representationsnivå.”

Hittarps IK:s herrlag rustar upp truppen med målbilden att etablera sig i division två.

“Vi välkomnar nämligen Mikael Dahlgren till Hittarps IK och ser med stor tillförsikt fram emot vad han kan tänkas bidra med framöver. I Dahlgren får vi en ytterst slipad högerback med mängder av rutin från spel på hög svensk nivå. Hans egenskaper passar perfekt in i vårt synsätt att försöka bedriva en offensiv, spelförande fotboll med stort bollinnehav och anfallsglada ytterbackar. Förhoppningsvis kan Dahlgren tillföra ytterligare en dimension i detta förhållningssätt, vilket kan vara nödvändigt då motståndet i år, generellt sätt håller högre kvalitet. Därutöver hoppas vi att han, med sin rutin och kompetens, också kan föra över sin insamlade kunskap vidare till våra yngre förmågor i laget.

Numera bor ”Micke” en sned utspark från Laröds IP och har dessutom barn i föreningen och därför känns det så klart fantastiskt roligt att han valt att representera Hittarps IK även som aktiv. “

Relaterade artiklar

Back to top button
Close