Nyheter

Nya HIF tar form – Eidevall i splittrad roll

Under onsdagen blev det känt att Helsingborgs IF drar sig ur division två med sitt Akademilag, vilket i praktiken var föreningens U19-lag.
Idag berättar klubben om hur U-sektionen ska se ut under 2017 – och att Jonas Eidevall får en roll i tre olika lag.

På sin hemsida förklarar HIF:
“Utifrån att hela Helsingborgs IF omorganiseras påverkar det alla avdelningar, däribland ungdomsverksamheten. Som en följd av detta lämnar HIF/HIF Akademi division 2 västra Götaland med vårt U19-lag. Därmed går både U17 och U19 in i Helsingborgs IF. Med den nya strukturen får fler ungdomsspelare större möjligheter och blir mer tillgängliga att nå A-laget. En ytterligare möjlighet för våra ungdomsspelare kommer med våra samarbeten med lokala samarbetsklubbar.”

Klubbdirektör Mats-Ola Schulze och ungdomsansvarige Jonas Ohlander uttalar sig.
– Det blir en del ändringar. Den stora är att att vi kommer att spela U19-fotboll istället för i division två, säger Ohlander.
– Jonas Eidevall kommer att ta över den truppen. Han har varit i A-truppen detta år.
Eidevall ska ha ett ben i U19-laget och ett i A-laget är det tänkt.
– Jonas hamnar i A, U och blir även ansvarig för U21-laget. Vi kommer att jobba närmre varandra. Det blir superbra.

Akademilaget har funnits i fyra år.
– Det har gett möjligheten att spela med att spela med unga killar i division två, som är en mer tävlingsinriktad serie, och har varit en bra utveckling.
Den nya strukturen?
– Det blir spel i en U19-serie istället. Där finns enorma möjligheter för unga spelare att ta sig upp i A-laget jämfört med tidigare. Det är också en möjlighet för vår A-trupp att använda sig av de unga spelarna eftersom vi inte längre är två olika föreningar. Jag ser bara möjligheter, säger Ohlander.
– Det blir även en större möjlighet att samarbeta med de lokala kliubbarna i division två/tre, avslutar Ohlander.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close