FotbollNyheter

Skyttekungen kvar i FC Rosengård

FC Rosengård hade egentligen räknat bort Mohamed Ramadan. Men nu har skyttekungen skrivit på ett nytt tre-årsavtal med division 1-nykomlingen.

_ Han hörde av sig förra veckan och ville stanna och det var på hans initiativ att det blev ett så långt avtal som tre år, berättar FC Rosengårds VD och herrlagets sportchef Amir Poursamad.

FC Rosengård har även gjort klart med mittfältaren Lawrence Owusu, som spelade i laget för två år sedan och nu alltså återvänder. Därmed är truppen spikad.

_ Vi har 19 utespelare och tre målvakter. I och med det stänger vi affärerna till nästa fönster och sitter nöjda, betonar Amir Poursamad.

25-årige Mohamed Ramadan gjorde 25 mål för FC Rosengård i division 2 2016 och vann skytteligan, men det var långt ifrån självklart att han skulle stanna.

_ Han sa upp kontraktet i höstas med hänvisning till att han först ville veta vem som skulle träna laget. Det har dock aldrig varit någon dramatik och sanningen är att vi hela tiden haft ett bra förhållande till varandra.

_ Däremot så gav vi honom ett ultimatum som gick ut på att vi måste ha ett besked. Vi har en budget och en trupp och kan inte vänta hur länge som helst.

_ Mohamed hade några bud från utlandet och ville avvakta. Då sa vi att vi räknade bort honom och att vi klarade oss med de anfallare vi redan hade och det stämde. Men nu när vi till slut ändå fick chansen att få honom också var det klart att vi tog den, poängterar Amir Poursamad.

Det innebär dock att FC Rosengård efter Mohamed Ramadans påskrift har sex starka anfallare i truppen.

_ Någon av dem kan säkert bli yttermittfältare och vi ska spela 4-3-3. Det har vår tränare Anders Grimberg gjort förr och det var vi inne på redan när vi gjorde klart med honom. Dessutom är vi ett offensivt lag och det är bra med en tuff konkurrens om anfallspositionerna, säger Amir Poursamad.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close