IK PanternIshockeyNyheter

Pantern slog bogeylaget

För första gången den här säsongen lyckades IK Pantern besegra jumbolaget Västerås.

Efter två uddamålsförluster mot VIK Västerås i Hockeyallsvenskan var det Panterns tur att vinna med 2-1. Men det krävdes förlängning och straffavgörande.

Tex Williamsson räddade två straffar och Sebastian Dyk och Dennis Persson satte dit sina. Game over.

_ Jag är rätt så nöjd. Västerås är ju lite av ett bogeyteam för oss.

_ Nu fick vi en seger mot dom och det var skönt, konstaterade IKP:s assisterande tränare Fredrik Hallberg.

Han fick ta över huvudansvaret i båset eftersom Håkan Åhlund var sjuk. Det var även Erik Nyström och Patrik Blomberg, så det var ett lätt skadeskjutet Pantern som kom till spel.

Pantern låg närmast segern och efter en usel förstaperiod tog laget dessutom ledningen med 1-0. Knappa två minuter in på den andra sköt Sebastian Dyk in pucken bakom VIK-målvaken Henrik Lundberg.

I powerplay.

_ Jag fick en jättebra passning av Johan Björk och sedan var det öppet, berättade Sebastian Dyk, som tycke att det var extra bra att målet kom i powerplay.

I den första perioden hade nämligen Pantern fått två tillfällen att spela med en man mer utan att skapa ett endaste dugg.

Då var spelet så uselt att de 579 åskådarna knappt trodde att det var sant.

_ Vi fick inte till något spel alls och pratade igenom det i pausen. Skönt att det blev bättre och att jag fick bidra till det.

_ Västerås är svårspelat, de försvarar sig mest. Men vi har ett så pass skridskoskickligt lag att det ska gå att lösa bättre. I den sista perioden och i förlängningen var det i alla fall vi som tog över och gick för segern. Då var det skillnad, påpekade Sebastian Dyk.

Skillnad var det också i straffavgörandet.

Tex Williamsson var den som klev fram lite extra i ett i övrigt rätt jämnt lag. Han var bra hela tiden.

_ Tex stod ju över senast mot Mora. Nu var han tillbaka och bra som vanligt, tyckte Fredrik Hallberg och betonade att Pantern egentligen inte gjorde någon dålig match senast när Mora vann med 4-1 och bröt segersviten.

_ Mora var riktigt bra, nog det bästa motståndet vi mött i år.

_ Idag vann vi i alla fall och det var viktigt.

Nu väntar två bortamatcher för IK Pantern: mot Västervik och Oskarshamn.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close