FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Brorsson en av de bästa

Franz Brorsson fick en hel match, Oscar Lewicki 74 och Pa Konate 45 minuter i Sveriges landskamp mot Elfenbenskusten.

Tycker att mest också var bäst.

Franz Brorsson gjorde en stabil insats i mittförsvaret när han tog klivet in i A-landslaget.

För mig var han en av de tre bästa spelarna i det svenska laget. Mittbackskollegan Linus Wahlqvist och Viktor Claesson var de två andra.

Elfenbenskusten var bra, helt överlägset i den andra halvleken.

Att det bara blev förlust med 1-2 var mycket Brorssons och Wahlqvists förtjänst. Båda behöll lugnet i alla lägen och hittade samarbetet. Att det sista 45 minuterna läckte totalt på kanterna var inte deras fel och gjorde bara uppgiften ännu svårare. Kul också att Brorsson fick gå offensivt mot slutet när Sverige jagade en kvittering.

Pa Konate var godkänd.

Det är han  princip alltid. Han har en förmåga att anpassa sin nivå till motståndet, det vill säga han spelar sitt eget spel och ser ungefär likadan ut oavsett om han möter ett division 2-lag eller ett med spelare från de stora och etablerade ligorna i Europa. Det finns en härlig trygghet i det. Man kan lita på Pa Konate och vet nästan alltid vad man får.

Tydligen fick han lite känning i ljumsken och byttes ut efter den första halvleken. Ersättaren Joakim Nilsson klarade sig väldigt mycket sämre och var stundtals rena rundningsmärket Delvis beroende på att Elfenbenskusten blev så mycket bättre och Sverige så mycket sämre och tröttare efter pausen. Men Pa Konate hade knappast fallit igenom som Joakim Nilsson gjorde.

Oscar Lewicki var också godkänd och med tanke på hans fjorårssäsong var det nog det bästa beskedet av MFF-spelarna. Bolltappen var få, passningarna bättre och han täckte ytor. Sveriges spel blev sämre när han byttes ut.

Malmökillen Saman Ghoddos fick komma in och göra sin första landskamp. Precis som de övriga sent inbytta fick Östersunds FK-mittfältaren ingen vettig chans att sätta sin prägel på matchen. Men Ghoddos är en extremt intressant spelare. Som jag tycker borde vara aktuell för MFF!

När han testade i MFF under LB07-tiden – två gånger! – var det rätt att nobba honom. Nu är han mogen att ta steget efter att ha fått en stark utveckling i Syrianska en enorm i Östersunds FK.

Om inte någon utländsk klubb hinner sno honom först.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close