Nyheter

Bergqvist: Jag har tränat mycket mer i år

På tisdagskvällen startar MFF officiellt säsongen med en öppen utomhusträning på Malmö IP. Men truppen är redan samlad och fystesterna är i full gång.

En spelare som hoppas på betydligt bättre värden i år än i förra säsongens tester  är 17-åriga anfallslöftet Teddy Bergqvist.

_ Jag vet att jag tränat mycket mer än jag gjorde förra gången, Jag kände att jag inte riktigt kom förberedd förra vintern, berättade Teddy Bergqvist strax innan måndagens tester skulle starta inne i Kombihallen ute på Stadionområdet.

_ Jag hoppas att det syns också.

Under uppehållet har Teddy Bergqvist följt programmet fystränaren Ben Rosen lagt upp. Men han har även kört extra på egen hand.

_ Jag var i Teneriffa en vecka. Då körde jag hårt på löpbandet.

_ Förar året gick jag av lite tidigt här, med konditionen. Så jag hoppas att den har förbättrats för jag har tränat mycket mer kondition den här vintern. Jag har kört både Bens program och en del själv. Sedan om det hjälper återstår att se. Man vill ju inte säga för mycket nu innan resultaten har kommit.

Vad tror du och känner inför det nya året?

_ Det ska bli mycket intressant. Jag tror att jag har större chanser den här säsongen nu än jag haft om Allan Kuhn hade stannat. Men det hänger på mig själv.

Kan det bli snack om utlåning eller är du här för gott?

_ Vi får se. Det gick bra för Pawel, men andra har inte fått spela så mycket. Jag tränar på och hoppas att mina chanser kommer. Ett Europaår kan de bli fler. Det är kanske inte samma elva som ska spela på lördagen om det är Champions League på tisdagen?

Du fick totalt tre minuter i Allsvenskan 2016.

_ Mot Häcken ja. Sedan blev det kanske fem andra A-lagsmatcher och 15-16 U21-matcher.

Det innebär att om du inte spelat i U19 också hade det blivit ganska få matcher.

_ Exakt och jag kan spela både det här året som kommer och nästa också i U19.

_ I år var jag med om att vinna SM-guld för U19 och seniorer. Det var kul, konstaterade Teddy Bergqvist.

….

Många saknades på samlingen på grund av landslagsuppdrag och skador. Men Magnus Wolff Eikrem var på plats och hade ett positivt besked.

_ Jag kan gå i full träning när det startar. Det vill säga imorgon. Allt känns barabra, betonade han.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close