Nyheter

Berghult och Ocur nya i Prespa Birlik

Prespa Birlik har gjort klart med två nya assisterande tränare.

I fortsättningen kommer Esbjörn Berghult och Ercan Okur att hjälpa huvudtränaren Hannu Sirviö.

Därmed har division 2-klubben två sportchefer, en huvudtränare, två assisterande tränare, en lagledare och en materialare.

_ Och tre massörer, säger den ene sportchefen Jerry Nilsson och skrattar.

_ Bredden är ett sätt att garantera att alltid ha tillräckligt med folk på plats.

_ Massörerna ser till att en av dem alltid är på varje träning och match. Ercan brinner för Prespa och har en gedigen bakgrund som spelare, ledare och sportchef i klubben. Men han är även försäljningschef på Förenade Bil och hade inte kunnat ta det här uppdraget om han alltid hade behövt vara på plats. För mig och Meysam Javan, som jag delar sportchefsjobbet med, är det också perfekt. Vi får halverad arbetsbörda och om vi till exempel ska åka till Kalmar räcker det med att en av oss följer med.

_ Nu är vi så intresserade att vi troligen båda kommer att åka. Men det är bra att ha garderingen.

Det öppnar också för att satsa på Esbjörn Berghult, som förra året var huvudtränare i Hyllie IK när det laget avancerade till division 3.

Den 45-årige förre anfallsprofilen i klubbar som Kulladals FF, IFK Malmö, Kirseberg IF, Landskrona BoIS, IFK Sundsvall och MABI har sakta, men säkert klivit fram som en av Malmöfotbollens mest lovande tränare.

De senaste åren har han dessutom haft Prespa Birlik-tränaren Hannu Sirviö som lite av en mentor.

34-årige Ercan Okur har tränat KSF Prespa Birlik förr. Det var han som på kort tid förde laget från division 5 till division 2.

Nu är han tillbaka i klubben han brinner för.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close