skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Fri entré på Skånederby

Under onsdagskvällen tar hemmalaget Lund emot gästande Svedala i Idrottshallen för lagens tredje möte den här säsongen i damernas Elitserie i volleyboll. Än så länge har lagen varsin vinst och det står därmed 1-1 i inbördes möten. För Lunds del blir det första matchen efter juluppehållet och det är därmed lite svårt att sia om formen. Lagkapten Lovisa Bergh menar dock att känslan är god.
– Även om vi hunnit vara lite lediga har vi också tränat på bra i mellandagarna och efter nyår. Samtidigt har vi revansch att utkräva, både på Svedala från senaste hemmamötet mot dem men också från den senaste hemmamatchen mot Sollentuna som vi dessvärre förlorade i fem set.

Svedala har redan hunnit avverka sin första seriematch för 2017, detta mot seriesuveränen tillika nykorade GP-mästaren Engelholms VS. Engelholm visade hög klass och tog en övertygande seger i Svedalas sporthall. Lovisa Bergh fortsätter:
– Svedala kommer givetvis vara extra taggade på onsdag, dels för att få visa att man är bättre än vad siffrorna visade i förlusten mot Engelholm men också för att vi är en handfull spelare i Lund med ett förflutet i just Svedala, något som spär på rivaliteten och viljan att vinna.

Matchvärden Bergkvara Buss bjuder på inträdet!

Matchinfo:
Lunds VK – Svedala VBK
Matchdag: Onsdag 11/1
Tidpunkt: 19:00

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close