FotbollIF Limhamn BunkefloLB07Nyheter

Visst är LB07 allsvenskt även 2018

Året är ungt, snön faller tungt och mörkret dominerar fortfarande de vakna timmarna. Därför tycker säkert många att det är alldeles för tidigt att tippa hur det ska gå för LB07 som nykomling i Damallsvenskan. Det tycker inte jag.

Tidiga tips driver intresse. Alla vet ändå förutsättningarna. Mycket kan hända. Men tipsen görs ju baserat på hur det ser ut nu. Dessutom är det kul att sticka ut hakan lite.

Så…

Jag tror att LB07 klarar nytt kontrakt och spelar i Allsvenskan även 2018!

Det baserar jag på två saker: LB07:s egna kvaliteter och att det finns ett par lag som så här på förhand inte ser särskilt imponerande ut.

Ett av de lagen hade LB07 efter sig redan ifjor. Kom ihåg att LB07 vann Elitettan. Hammarby var tvåa och om inget revolutionerande händer på nyförvärvsfronten i Bajen-land har jag svårt att se att Hammarby skulle utvecklas mycket mer än LB07.

Vittsjö GIK och ekonomiskt hårt pressade Kristianstads DFF får problem att lyfta från bottenregionen och Kvarnsvedens IK bör LB07 också kunna ha efter sig.

Två av de fyra lagen ska LB07 bakom sig. Det klarar laget. Med rätt klar marginal.

Tycker också att LB07 redan visat musklerna under Silly Season. Att som nykomling kunna göra klart med två landslagsspelare är starkt och det har klubben gjort i Iina Salmi från FC Rosengård och Anna Björk Kristjánsdóttir från KIF Örebro.

Lite längre ner i åldrarna finns det dessutom gott om egenfostrade landslagsspelare i LB07, många av dem har redan fått rejält med A-lagserfarenhet. Sven Sjunnesson är en tränare som inte är ett dugg rädd att släppa fram de unga talangerna.

Att mittbacken Sabrina Viguier inte fullföljer sitt kontrakt och spela även 2017 tror jag inte är ett så hårt bakslag som det ser ut på ytan. Hon har massvis med rutin och har haft en stor karriär. Men hon har fyllt 36 och utan 100-procentig motivation och hunger är det inte säkert att hon hade gjort den där stora skillnaden i Allsvenskan 2017.

Sammantaget ger Salmi och Kristjánsdóttir in och Viguier in ett stort plus till ett lag som faktiskt var överlägset i Elitettan förra året. LB07 var nio poäng före tvåan och elva före trean. Och tog sex av sex möjliga poäng mot Hammarby IF.

Klokt nog har dock LB07-ledningen fötterna på jorden.

Målet är nytt kontrakt, ambitionen och tron är nytt kontrakt. Men när man gjorde klart med Anna Björk Kristjánsdóttir poängterade klubbchefen Johan Andersson att det handlar om ett ett plus ett-årskontrakt. Allsvenskt spel 2018 innebär att hon tar det andra året, degradering innebär att båda parter kan skiljas åt i lugn och ro och att LB07 inte står med ett allsvenskt spelarkontrakt i Elitettan.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports Ole Törner.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close