Nyheter

Glumslöv får gratisplats i trean – påverkar alla skånska serier

Det skånska seriesystemet i fotboll lär förändras – ånyo.
Detta sedan Glumslövs FF erbjudits en plats i division tre – vilket i sin tur skapar en vakans i division fyra – som i sin tur skapar en vakans i division fem – som i sin tur skapar en vakans i division sex…

Beskedet kom plötsligt från det Svenska Fotbollsförbundet. När HIF Akademi drog sig ur division två fick division tre-laget Varberg den platsen. Då skulle plötsligt en plats i division tre tillsättas och bästa lag som missade i kvalet var – Glumslövs FF.

Senast på torsdag ska laget tacka ja eller nej till platsen. Beslut tas under onsdagen.
Glumslövs FF har startat en insamling på nätet för att säkerställa att intresset finns.
Tränare Fahrudin Karisik:
– Klockan 10 på torsdagen ska klubben ge besked. Spelare och tränaregruppen är positiva till erbjudandet och vill spela i division tre. Jag tror att det skulle betyda mycket för många av våra unga spelare.
– Men eftersom budgeten sattes för spel i division fyra och spel i division tre är dyrare så försöker styrelsen nu att jobba med sponsorerna för att se till att det fungerar ekonomiskt.

Hösten 2016 var Glumslövs FF: 330st medlemmar, 20 st lag, 14 st träningsgrupper, 40 st ledare, 17 st lagföräldrar, 8 st ungdomsdomare, 1 st kanslist, och 6 st styrelseledamöter. Allt detta i en ort med drygt tvåtusen invånare…

Mats Hansson är tävlingsansvarig hos Skånes Fotbollsförbund.
Vad innebär detta för division fyra, fem och sex. Nu blir det ju vakanser i tre olika serier?
– Detta kom som en överraskning för oss. Vi har precis börjat tittat på effekterna i de skånska serierna.

– Skabersjö IF ligger högst upp på rankinglistan för att nå division fyra, de spelade extra kvalmatch mot Åstorp och förlorade. De ligger närmast till hands där. Men det finns även en geografisk aspekt att ta hänsyn till. Där tar tävlingskommittén tar ansvar, men jag gissar att det blir Skabersjö som erbjuds plats i division fyra.

Vad betyder det ett steg neråt i seriesystemet?
– Om så blir fallet, så är det division fem södra som ska fyllas. Hasslarps BK, Lönsboda och BK Landora är högst rankade i den ordningen. Det är dock tveksamt om något av de lagen erbjuds den platsen. Geografiskt kan det nog bli så att det blir nog Dalby i så fall…

Sedan ska något lag från sjuan upp i sexan?
– Skepparslöv, Östanåbruk och Rinkaby är högst rankade i division sju, men det är väldigt svårt att i nuläget gissa sig till vilket lag som slutligen kan erbjudas en plats i division sex. Det finns, som sagt, geografiska aspekter att ta hänsyn till och det påverkas av vilka lag som får platserna i fyran och femman.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close